Nama Cucu Bunga Elhaq, Jinggo Tak Masuk Campur Urusan Rumah Tangga Anak

Pengarah terkenal, Azman Haji Yahya atau lebih dikenali sebagai Jinggo enggan mengulas lanjut berhubung mengapa nama cucu sulungnya, Bunga Elhaq menjadi pilihan anak dan menantunya, Uzair Haqimy dan Elisya Sandha.

Jelas Jinggo, nama tersebut adalah merupakan kombinasi nama anak lelaki dan menantunya sendiri.

“Nama cucu Tok Sidang….BUNGA ELHAQ….Elhaq tu rasanya singkatan Elisya and Haq..So tu jer ler yang Tok Sidang boleh bagitau ke komer takat ni…

“Yang lain Tok Sidang tak boleh memandai mandai bagitahu… sebab apa? Sebab Bunga Elhaq bukan ANAK Tok Sidang tapi CUCU Tok Sidang….eya idak?

“Kalau Tok sidang buat keputusan pasal Haq and Mikha… ada orang lain masuk campur… Tok Sidang… naik angin…sebab apa? Sebab deme anak Tok Sidang, bukan anak komer…jadi nye…

“Bior Haq dengan Elisya yang mula update pasei Bunga Elhaq… baru le Tok Sidang pulak…sebab ape? Sebab Tok Sidang and Sis ni Dada and Nana Bunga Elhaq… eya idak?,” tulisnya menerusi entri di Instagram.

IKLAN

Dalam pada itu, suami kepada pelakon dan hos Sheila Rusly ini memberitahu dia tidak mahu untuk masuk campur segala urusan rumah tangga anaknya.

Ini kerana, sebagai bapa dia mahu anaknya supaya belajar untuk berdikari dan membuat keputusan sendiri.

“Kalau kita masuk campur itu ini begitu begini, bila nye deme nak belajor buat keputusan untuk keluarga deme sendiri….sebab apa?
Sebab sebelum ni deme pasangan suami isteri… sekarang udoh jadi DADDY MUMMY..eya idak?

“Moral of the story, Jangan campor urusan anak anak kita yang udoh kawin, kita ni orang tua ni ushaaaa jer…peratiiii jer..

“kalau nampak deme Senget, kita luruskan, kalau nampak salah, kita betol kan… tu jer…sebab apa? Sebab zaman kita nak arahkan deme itu ini begitu begini udoh abes…

“Senang cerita bior le anak kita yang udoh kawin… yang udoh ada anak… yang udoh ada family buat keputusan sendiri kecuali bila TERPAKSA ATAU BILA TIBA MASA….kita orang tua ni kena masuk campor baru kita nyebuk balik …Eya idak?,” tulisnya lagi.

IKLAN

Terdahulu,Uzair Haqimy telah mendirikan rumah tangga bersama adik kepada aktres Fasha Sandha itu pada tanggal 21 Ogos tahun lalu.

Kemudian, Elisya selamat melahirkan cahaya mata sulung perempuan pada 8.40 pagi Sabtu lalu di sebuah hospital swasta.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Jinggo