Pelakon, Redza Rosli berharap agar para penonton dapat memberi peluang terhadap drama terbaharu lakonannya yang berjudul, Luruhnya Bunga Cinta yang diadaptasi daripada drama fenomena Korea Selatan, Autumn In My Heart.

Menurut Redza, drama ini hanya diadaptasi dan ada jalan cerita yang telah diolah bagi mengikut kesusuaian masyarakat Melayu.

“Mustahil Saya Melayu Tulen Nak Jadi Korea,” – Bakal Dibanding Dengan Hero Autumn In My Heart? Redza Rosli Sedia Terima Kritikan

“Sedikit sebanyak memang ada tekanan. Ekspektasi orang ramai terhadap drama ini sangat tinggi. Ini merupakan drama adaptasi. Jadi, ia membawa unsur kemelayuan.

“Kita akan ikut budaya dan tradisi kita yang bersesuaian. Kita tak ikut sepenuhnya. Yang boleh ikut, kita buat. Yang tak sesuai, kita tak buat.

“Mustahil saya sebagai orang Melayu tulen nak menjadi orang Korea. Kalau drama ini 100 peratus sama, mungkin saya akan tolak.

“Saya akan buat yang terbaik. Saya bekerja dengan ikhlas. InsyaAllah akan dipermudahkan,” katanya kepada MH.

IKLAN

Redza berkata sedemikian ketika ditemui di majlis sidang media drama berkenaan yang berlangsung di Galah Gala Seafood Restaurant, Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur pada Ahad.

“Mustahil Saya Melayu Tulen Nak Jadi Korea,” – Bakal Dibanding Dengan Hero Autumn In My Heart? Redza Rosli Sedia Terima Kritikan

Jelas Redza lagi, dia juga sudah bersedia untuk berhadapan dengan kritikan netizen demi memperbaiki mutu lakonannya.

“Netizen punyai hak untuk bercakap apa sahaja tetapi kita jangan ambil yang negatif. Mungkin ada kesilapan saya sebelum ini yang saya terlepas pandang.

IKLAN

“Bila orang cakap fasal saya, saya menerima dengan hati terbuka. Orang luar berhak untuk berkata apa sahaja fasal saya,” ujar lagi.

Sementara itu, pelakon berusia 31 tahun ini turut mengulas mengenai suara-suara nakal yang mempersoalkan namanya yang kerap dipilih sebagai watak utama di kebanyakkan drama ketika ini.

“Mustahil Saya Melayu Tulen Nak Jadi Korea,” – Bakal Dibanding Dengan Hero Autumn In My Heart? Redza Rosli Sedia Terima Kritikan

IKLAN

“Kenapa saya dipilih? Ini sebenarnya merupakan soal rezeki. Disebalik tawaran itu, ada maksud tersirat. Kita diamanahkan dan dipertanggungjawabkan. Siapa saya nak menolak rezeki Allah.

“Apapun, saya menghormati rezeki yang datang kepada saya. Saya juga manusia yang perlu bekerja dan punyai komitmen,” akhirinya.

“Mustahil Saya Melayu Tulen Nak Jadi Korea,” – Bakal Dibanding Dengan Hero Autumn In My Heart? Redza Rosli Sedia Terima Kritikan “Mustahil Saya Melayu Tulen Nak Jadi Korea,” – Bakal Dibanding Dengan Hero Autumn In My Heart? Redza Rosli Sedia Terima Kritikan

Selain Redza, drama 40 episod ini turut membariskan gandingan pelakon lama dan baharu seperti Tracie Sinidol, Nabila Razali, Zila Bakarin dan Datuk Seri Shah Rezza.

Drama ini bakal mula bersiaran pada 19 September ini di slot Akasia, TV3 pada jam 7 malam.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.