Selepas menanti hampir sedekad, penyanyi, Min Yasmin dan suami yang juga merupakan komposer terkenal Julfekar Ahmad Shah akhirnya dikurniakan cahaya mata sulung yang lahir pada 16 September lalu.

Menurut Min, dia dan suami amat bersyukur kerana impian mereka untuk memiliki zuriat akhirnya tercapai.

“Mohon Doakan Kesihatan Bayi Pra Matang Kami…,” – 10 Tahun Tunggu Rezeki, Min Yasmin Selamat Timang Baby Boy

“Assalamualaikum, saya dan Abang Julfekar nak berkongsi, Allahuakbar.. Alhamdulillah. Penantian cahaya mata setelah 10 tahun saya dan Abang Jul mendirikan rumahtangga bersama. Syukur.

“Saya telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada Hari Malaysia, 16 September pada jam 7.49 malam baru-baru ini,” katanya menerusi hantaran Whatsapp.

Sementara itu, penyanyi lagu Aku Di Sini itu turut memaklumkan bayi tersebut terpaksa dilahirkan secara pembedahan berikutan beberapa komplikasi.

IKLAN

Lantaran itu, Min turut berharap agar semua pihak dapat mendoakan kesihatan bayi lelaki pra matangnya itu.

“Mohon Doakan Kesihatan Bayi Pra Matang Kami…,” – 10 Tahun Tunggu Rezeki, Min Yasmin Selamat Timang Baby Boy

“Min telah dikejarkan ke Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah dengan ambulans kerana tekanan darah tingginya yang tak terkawal.

IKLAN

“Setelah berbincang untuk mengelakkan keadaan semakin buruk memandangkan detak jantung bayi yang mula semakin lemah, saya terus dibedah dengan serta merta.

“Mohon doakan keselamatan dan kesihatan sepenuhnya bayi pra matang kami yang berusia 30 minggu (7 bulan ½) ini. Moga anak kami ini mampu membesar sihat seperti anak-anak yang lain,” kongsinya lagi.

Pada masa sama, Min turut memanjatkan doa agar anaknya itu dapat menjadi insan berguna pada masa akan datang.

IKLAN

“Moga anak ini menjadi seorang anak yang soleh membawa kebaikkan kepada agama, bangsa dan keluarga. Bertambahlah seorang lagi anak Bro Jul sekarang.

“Terima Kasih semua atas doanya dan syukur kehadrat Ilahi atas kelahiran seorang lagi Umat Muhammad SAW dibumi ini. Alhamdulillah,” akhirnya.

Seladar informasi, Min dan Julfekar telah mendirikan rumah tangga pada 2014 dan ini menjadi perkahwinan kedua buat Julfekar. Menerusi perkahwinan pertama, dia dikurniakan empat cahaya mata.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Kredit Foto: Instagram Julfekar

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI