Pelakon dan usahawan, Rozita Che Wan, 52, mengakui dia wanita yang cukup berminat dengan barangan kemas sejak di usia muda.

Rozita yang mesra disapa Che Ta berkata, aksesori perhiasan wanita itu bukan sahaja sebagai pelengkap gaya, sebaliknya boleh dijadikan aset pelaburan jangka panjang.

Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000 Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000

“Ya saya memang teruja apabila bercakap mengenai emas. Ia juga dekat dengan wanita. Macam saya sendiri, tiap kali Aidilfitri barangan kemas mesti kena ada, biar nampak ‘outstanding.’

“Senang cerita, saya memang seorang yang menitik beratkan soal penampilan dan barangan perhiasan. Tiap kali raya memang akan ada barang kemas baru, tapi ikut kemampuan.

“Memang saya minat emas sejak muda. Bayangkan ketika dapat gaji pertama sebagai pramugari dulu, saya sanggup berhabis beli gelang harga RM2,000,” katanya kepada MH.

Rozita berkata demikian pada majis pelantikannya sebagai ‘muse’ atau sosok persona produk bagi Koleksi Eksklusif dan Koleksi Raya Angsa Emas Jewellery (AEJ) bagi tahun 2023, di Hotel Sheraton, Petaling Jaya, baru-baru ini.

Bersyukur atas tawaran yang diterima, Rozita akui sebagai wanita berdikari, dia perlu bijak menguruskan kewangan, termasuk hal melibatkan barangan yang dibeli.

Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000 Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000 Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1)

“Saya jarang mengenakan aksesori yang tiada ‘re-sell value’. Macam sesetengah orang hanya suka barangan yang jenama, saya pula sebaliknya.

“Sebab itulah kalau koleksi tas tangan saya pun, ada nilai untuk dijual balik. Itu sebahagian daripada cara kita buat pelaburan juga. Bukanlah dikatakan saja nak membazir.

“Begitu juga dengan emas. Kita boleh milikinya dalam bentuk ‘gold bar’ atau dipakai sebagai perhiasan.

“Macam saya, lima tahun pertama bekerja untuk cari duit, lima tahun setersusnya kalau boleh biarlah duit itu ‘beranak’ untuk kita,” katanya lagi.

Dalam pada itu, sebagai peneraju perniagaan emas patuh syariah, AEJ optimis melaksanakan misi memperluaskan industri emas dan melakukan kolaborasi strategik.

IKLAN

Pengarah AEJ, Datuk Zulhilmi Mukhtar berkata, pihaknya mahukan transaksi jual beli emas secara bersemuka dan di atas talian serta memperluaskan cawangan perniagaan.

“Kami sedang membangun dan memperkasakan perlaksanaan Prosedur Operasi Standard (SOP) patuh syariah di dalam perniagaan emas.

“Antara perancangan lain syarikat  membuka lebih banyak cawangan di seluruh negara, menggiatkan lagi aktiviti promosi dan kolaborasi korporat untuk memperkenalkan nama Angsa Emas Jewellery.

“Syarikat juga menawarkan peluang pelaburan kepada pelabur dengan menjadi pelopor perniagaan patuh syariah di Malaysia,” katanya.

Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000 Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000 Minat Emas Sejak Muda, Rozita Cerita Gaji Pertama Kerja Pramugari Dulu Buat Beli Gelang RM2,000

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1)

Keahlian AEJ Takaful misalnya adalah sebuah pelan keahlian baharu yang diperkenal oleh Angsa Emas Jewellery kepada ahli-ahlinya atas kerjasama dengan Modularsoft yang diunderait oleh Etiqa General Takaful Berhad.

Pelan keahlian ini menawarkan faedah yang lebih baik dengan memberikan nilai mata yang lebih tinggi untuk setiap pembelian.

Selain itu, ia turut  memberikan perlindungan kemalangan peribadi yang bernilai sehingga RM30,000 untuk kematian atau hilang upaya menyeluruh secara kekal yang disebabkan oleh kemalangan.

Pelan berkenaan terbuka untuk warganegara Malaysia yang beragama Islam serta berumur dalam lingkungan 18 tahun hingga 65 tahun.

Terdahulu, Angsa Emas Jewellery diasaskan pada 18 Ogos 2016 oleh Datuk Zulhilmi Mukhtar dan Datin Normadora Mohd Nor.

Mengutamakan reka bentuk eksklusif selain turut menerima pelanggan luar negara, AEJ kini mempunyai dua buah kedai iaitu di Bangi dan Shah Alam.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI