“Mengandung 7 Bulan Kami Dah Jaga,” – Gara-Gara Isu Tunjal Kepala, Ibu Kandung Qayyum Bersuara & Ini Reaksi DS Aliff Serta Isteri

359

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri meluahkan rasa kecewa apabila ibu kandung anak angkatnya, Qayyum meminta semula anaknya itu.

Menerusi entri di laman Instagramnya, Aliff berkongsi pengalaman menjaga Qayyum sejak dia berada di dalam perut ibunya lagi.

“Memang macam ni ek ambil anak angkat? Kalau tau mcm ni tak payah ambil lagi bagus jaga jee bebaik dalam perut tu tak payah gatal kasi orang.

“Niat hati wife saya nak berkomiskasi sbb tak nak putuskan hubungan dgn keluarga yo tapi jadi sebaliknya pula.

“Org tak fhm apa yg kami rasa…bila perasaan sayang dah ada sbb jg dr dlm perut lagi (mak yom mengandung 7 bulan kami dah jaga)

“Dan dari lahir kami jaga dan yg pelik lahir je yom kena sawan nangis, nangis tak berhenti dan ada masalah pernafasan dan mata.

“Lebih daripada 5k kos rawatan di hospital swatas..malah maid khas saya bayar gaji utk jaga baby ni shj.

“Susu pun tak minum yang biasa ok, minum susu soya, malah maid saya sampai tak tido malam semua org jaga dia.

“Dgn sakit mata 5 bulan baru hilang, suntikam bulanan, sakit demam…kami sekeluarga jaga.

“Hari ni dpt msg mak dia nk minta jaga balik Qayyum sbb katanya dh mampu jaga.

“Kalau tahu na ambil tak payah kasi dari awal atau ambil masa tgh parah menangis dan mata mcm ni.

“Sekarang dah sehat dan kurang nangis boleh berjalan, nak amek?,” tulisnya kesal.

View this post on Instagram

memang mcm ni ekk ambik anak angkat? time teruk menangis mcm ni x nak pulak ibu kandung dok nak ambik??? ni dah sehat sebuk nak ambik… kalau tau mcm ni tak payah ambik lagi bagus jaga jee bebaik dlm perut tu tak payah gatal kasi org… niat hati wife sy nak berkomiskasi sbb x nak putuskan hubungan dgn keluarga yo. tpi jadi sebalikya pula . . . . org tak faham apa yg kami rasa..bila perasaan syg dah ada sbb jaga dr dalam perut lagi (mak yom mengandung 7 bulan kami dah jaga)dan Dari lahir kami jaga dan yg pelik lahir jee yom kena sawan nangis dan selalu nangis x berhenti dan ada masalah pernafasan dan mata.. lebih dari 5k kos rawatan kat hospital swatas…malah maid khas sy bayar gaji utk jaga baby ni sahaja… susu pun x minum yg biasa ok ..minum susu soya… malah maid sy sampai x tido malam semua org jaga dia…..dgn sakit mata hampir 5bulan baru hilang…….suntikam bulanan……sakit demam….. kami sekeluarga jaga….. . Hari ni dapat msj mak dia nak minta balik qayyum sbb katanya dah mampu nak jaga …..kalau tau nak ambik tak payah kasi dari awal atau ambik masa tengah parah menagis dan mata mcm ni..skrg dah sehat dan kurang nangis boleh berjalan nak ambik?? kalau korang jadi sy apa patut saya buat??

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Selain Qayyum, pasangan itu juga mempunyai seorang lagi anak angkat iaitu Ameena.

Sementara itu, isterinya juga turut meminta pendapat ramai apabila ibu kepada anak kecil tersebut tampil untuk kembali menjaga anaknya, kerana dikatakan sudah berkemampuan untuk menjaga Qayyum.

Apa Kata Anda