“Memang Terbaik Ini Cina,” – Majikan Buat Kejutan Beri Pakej Umrah Buat Pekerja, Ini Perkongsian Atu Zero

Pelawak Atu Zero menerusi laman Instagram berkongsi sebuah kisah yang cukup menyentuh hati apabila seorang majikan berbangsa Cina memberi kejutan istimewa buat salah seorang pekerjanya.

Menerusi ulang siar daripada sebuah portal, lelaki yang dikenali sebagai Datuk Calvin Khiu, pemilik MK Curtain telah memanggil seorang pekerja yang telah berkhidmat selama 10 tahun dengannya.

Salam semua
Alhamdulilah
Kalau betul lahh memang terbaik ini cina
Baca sampai tamat

#Repost @lobakmerahmy with @get_repost

“Bagi korang yang familiar dengan Tik Tok, korang mesti kenal dengan seorang bos Cina yang sentiasa viral dengan video Tik Toknya yang menggunakan Bahasa Malaysia.

IKLAN

“Baru-baru ni, bos Cina tersebut memuat naik video Tik Tok terbaru yang menyentuh hati netizen ramai di Twitter. Fuh respect lah bos macam ni!

“Menerusi video tersebut, lelaki Cina bernama Khiu ni telah menjemput seorang pekerjanya yang berbangsa Melayu dan bertanya apakah impian lelaki tersebut dan adakah dia ingin pergi ke Makkah.

“Khiu kemudian membuat kejutan dengan memberi hadiah pakej umrah buat pakcik tersebut.

“Pakcik itu di hujung video mengucapkan terima kasih kepada Khiu dan sentiasa mendoakan kebaikan kepada bosnya.

“Korang mungkin kenal video-video Tik Toknya tapi tak ramai yang tahu Khiu ni sebenarnya bos besar bagi syarikat MK Curtain yang terlibat dalam industri menjual langsir.

IKLAN

“Menerusi siasatan netizen, Khiu ni mempunyai lebih 300 pekerja dan mempunyai pendapatan sebanyak RM40 juta pada tahun 2016 lalu.

“Video ini telah mendapat pujian rata-rata netizen yang sangat suka dengan sikap bos tersebut. Beruntunglah pakcik dapat majikan yang baik hati. Bukan senang tau nak dapat majikan macam tu zaman sekarang ni,” kongsinya.

Salam semua Alhamdulilah Kalau betul lahh memang terbaik ini cina Baca sampai tamat #Repost @lobakmerahmy with @get_repost ・・・ Bagi korang yang familiar dengan Tik Tok, korang mesti kenal dengan seorang bos Cina yang sentiasa viral dengan video Tik Toknya yang menggunakan Bahasa Malaysia. Baru-baru ni, bos Cina tersebut memuat naik video Tik Tok terbaru yang menyentuh hati netizen ramai di Twitter. Fuh respect lah bos macam ni! Menerusi video tersebut, lelaki Cina bernama Khiu ni telah menjemput seorang pekerjanya yang berbangsa Melayu dan bertanya apakah impian lelaki tersebut dan adakah dia ingin pergi ke Makkah. Khiu kemudian membuat kejutan dengan memberi hadiah pakej umrah buat pakcik tersebut. Pakcik itu di hujung video mengucapkan terima kasih kepada Khiu dan sentiasa mendoakan kebaikan kepada bosnya. Korang mungkin kenal video-video Tik Toknya tapi tak ramai yang tahu Khiu ni sebenarnya bos besar bagi syarikat MK Curtain yang terlibat dalam industri menjual langsir. Menerusi siasatan netizen, Khiu ni mempunyai lebih 300 pekerja dan mempunyai pendapatan sebanyak RM40 juta pada tahun 2016 lalu. Video ini telah mendapat pujian rata-rata netizen yang sangat suka dengan sikap bos tersebut. Beruntunglah pakcik dapat majikan yang baik hati. Bukan senang tau nak dapat majikan macam tu zaman sekarang ni. Untuk lebih banyak berita, follow @lobakmerahmy!

A post shared by Minta Tunjuk Ajar (@akueatu) on Jan 22, 2020 at 4:41pm PST


Hidup ini singkat, buatlah kebaikan sesama manusia kan. Tak rugi pun.

Foto : Instagram Atu Zero