“Masa Ni Nyanyi Lagu Nirmala, Dah Rasa Akan Terkeluar,” – Di Sebalik Topeng Wau, Datin Alyah Bagi 100 Peratus Keyakinan

Penyanyi Datin Alyah ada berkongsikan pengalamannya saat menyertai pertandingan Tne Masked Singer Malaysia yang telah melabuhkan tirainya pada Jumaat.

Menduduki tempat keempat daripada lima perserta finalis, isteri kepada maestro muzik, Datuk Ramli MS ini pada awalnya menyangka pernyertaannya akan kandas di pertengahan jalan.

Bagaimanapun, lama kelamaan cabaran yang hadir kian sukar dan mencabar dan Alyah cuba memberikan yang terbaik.

“Salam semua. Masa ni saya nyanyi lagu Nirmala. Masa ni dah rasa akan terkeluar (hanta video ni kat team like music sdn bhd) dah. Siap make up sendiri sbb yakin akan terkeluar (takyah cantik2 sbb tergesel dgn topeng haaa).

“Tapi bila join the masked singer malaysia ni.i tak fikir apa apa cuma fikir suka suka ja.Tapi bila masuk mggu ke 4 alamak apa aku buat ni.

“Sbb makin lama makin susah,makin lama makin rasa cepatla terkeluar aku nak blk ayo….dan membuatkan saya terfikir walau pon pertandingan bunyi burung skali pon tetap pertandingan.

“Bermaksud saya harus kena bagi 100 persen keyakinanan walaupun sebenarnya tak yakin,” tulisnya.

IKLAN

Perkara tersebut dikongsikan Alyah menerusi satu entri di Instagram.

Penyanyi Meluruh ini pada masa sama turut menambah, dia juga hadir ke sesi pertandingan berseorangan, bukan seperti kebiasaan sebelum ini.

“Saya tidak dibenarnya bgtau sesiapa pon…awak rasa saya ada masa nak sakit kepala adoiiiii…Dahla mcm tu ada pula yg paksa paksa suh ngaku je lah…adoiii.

“Nama pon join pertandingan suka suka.walaupun saya join suka suka tetap kena ikut peraturan ya….mulut kena zip.

“Tiada siapa dibenarkan ikut saya utk sesi rakaman ini ya. No PA No mnger No maid No No No. Rasa mcm mula mula jadi artis dulu sesorang.

“Minggu pertama kekok skit.orng lain bawak 1 beg plastik je.skali saya dtg bawak 1 beg travel. Nama pon ALYAH naaaa.

IKLAN

“Duk dalam bilik sesorng hiburkanla hati sesorng.

Terima kasih semua tenaga kerja dan team THE MASKED SINGER MALAYSIA. Pengalaman ni 1 dlm berjuta.

“Nampak simple and fun tapi struggle yaa.

Yg masuk je tahu mcm mana. Kepada semua peminat dan rakan artis mohon maaf dan terima kasih atas perhatian dan sokongan. I love all of u so much,” tulisnya panjang lebar.

The Masked Singer Malaysia musim pertama dimenangi oleh Bunga Raya (Aina Abdul).

Foto: Instagram Astro Gempak