Menerusi laman Instagram dan Youtube Datuk Seri Aliff Syukri, penyanyi dan usahawan ini berkongsi momen istimewa dia dan anak-anak lelaki mencuci uri anak kelimanya, Raudah Arshiyah.

Meski pada awal Ammar dan Baim kelihatan kekok dan ketakutan dengan darah yang meliputi uri, namun mereka dilihat cuba untuk membantu seterusnya mengalunkan ayat suci Al-Quran.

“Semoga anak dara abah nanti besar tau abah syg sgt kat awak.. Sebenarnya ada sahaja pekej untuk cuci uri… tapi abang percaya orang dulu-dulu cakap ..kalau boleh kalau ada anak perempuan tanam dekat Taman rumah biar cepat kahwin .. berul ke?? dan dapat pasangan yang baik-baik sebab tu

“Kalau korang tengok dekat YouTube abang ada buat amanat dan juga kata-kata peninggalan sebelum abang menanam uri ini kalau nak tengok orang pergi saja dekat YouTube abang-abang dah posting..

IKLAN

“Untuk melihat full video ni korang boleh pergi dekat YouTube tv terlajak laris ..abang dah posting nak tahu apa yang berlaku kenapa dan sbb apa??,” tulisnya.

https://www.instagram.com/tv/B6dZkHCJvlS/?igshid=57lthj234a87

IKLAN

Di ruang komen, rata-rata netizen menyatakan kekaguman atas sikap Aliff dalam mendidik anak-anak.

IKLAN

“Macam Otak Manusia,” – DS Aliff Syukri Ajar Anak-Anak Cara Cuci Uri, Timbul Rasa Kagum Netizen “Macam Otak Manusia,” – DS Aliff Syukri Ajar Anak-Anak Cara Cuci Uri, Timbul Rasa Kagum Netizen “Macam Otak Manusia,” – DS Aliff Syukri Ajar Anak-Anak Cara Cuci Uri, Timbul Rasa Kagum Netizen

Sekadar makluman, Aliff dan Shahida berkahwin pada Ogos 2007. Pasangan ini dikurniakan lima orang cahaya mata iaitu Ammaar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham, Yusoff Al Qardawy dan Raudah Arshiyah serta seorang anak angkat.

Foto : Instagram DS Aliff Syukri

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI