“Macam Burung Hantu, Siapkan Assignment Dekat Set,” – Hebat! Keputusan Cemerlang Lagi, Pengorbanan Wani Kayrie Berbaloi

Penyanyi dan pelakon, Wani Kayrie mengakui berpuas hati dengan keputusan peperiksaan yang telah diraihnya sepanjang semesta lalu.

Menurut Wani yang ketika ini sedang melanjutkan pelajaran di Management And Science University, meskipun berdepan pelbagai cabaran untuk membahagikan masa demi kerjaya dan pelajaran, namun usaha kerasnya selama ini disifatkan amat berbaloi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WANI KAYRIE (@wanikayrie)

“Simpan sini biar jadi kenangan bila dah graduate nanti. Sememangnya tidak mudah untuk belajar sambil bekerja. Lagi-lagi Wani full-time student di @msumalaysia dan kena seimbangkan study & career.

“Orang hanya nampak Wani post pasal kerja dan seronok jalan-jalan semua kan. Hakikatnya, ini lah orang yang berjaga macam burung hantu sampai pagi, siapkan assignment dekat set, masuk online class dekat studio dan macam-macam lagi,” kongsinya di Instagram.

Katanya lagi, dia juga harus berjaga pada waktu malam untuk memastikan segala tugasan dapat disiapkan.

Dikesempatan itu juga, penyanyi lagu Jangan Terlepas Pandang turut menitipkan nasihat buat para anak muda untuk tidak mudah berputus asa untuk mengejar impian yang diidam-idamkan.

IKLAN

“Alhamdulillah ya Allah atas keputusan ini. Walaupun finance nya C (memang dari sekolah takde bakat ya kira2) sampai lah sekarang, but I’m proud of myself for my law core subjects!

“Siang kerja, pastu sambung assignments sampai pagi lepastu esok bangun pagi shooting! The struggles. But, trust the process.

“Congratulations semua yang berjaya mengharungi hari-hari jatuh dan berjaya bangkit tanpa ada orang tahu liku-liku dan dugaan kita.

“Apapun, trust yourself dan jangan pernah putus asa dalam mencapai apa yang anda inginkan,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan selebriti menzahirkan rasa bangga selain turut menitipkan ucapan tahniah buat Wani.

“Congratulations Wani. May Allah bless you until jannah. Amin.

“Tahniah Wani. Tak mudah nak but dua kerja dalam satu masa.

IKLAN

“Alhamdulillah. Congratulations Wani. Keep inspiring others. Let’s be beautiful with brain.

“Congrats Kak Wani. I’m so happy for you and you did well.

“Alhamdulillah, whatever’s it is, bersyukur selalu. Nanti Allah akan tambah nikmat,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Sekadar informasi, Wani atau nama sebenarnya Syazwani Maisarah Abdullah kini sedang melanjutkan pelajaran dan jurusan Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dan Perdagangan.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber: Instagram Wani Kayrie