“Macam Baru Je Kahwin, Tiba-Tiba Ngandung Dah?,” – Persoal Usia Kandungan, Ayda Jebat Minta Individu Ini ‘Kira’ Betul-Betul!

Pelakon dan penyanyi, Ayda Jebat kini dilihat bahagia melayari bahtera perkahwinan disamping suami tercinta yang juga merupakan pengacara, Nabil Mahir.

Malah, pasangan ini juga kini difahamkan sedang menghitung hari menunggu detik kelahiran cahaya mata sulung.

Terbaru, seorang pengguna Twitter dilihat ada mempersoalkan mengenai usia kandungn Ayda ketika ini.

Jelas individu berkenaan, dia merasakan Ayda seperti baru sahaja berkahwin dan dia juga tidak menyangka bintang tersebut akan hamil secepat ini.

“Aku rasa mcm Ayda Jebat baru je kahwin tapi tiba-tiba ngandung dah ke, sebenarnya dia dah lama kahwin aku je tak perasan?,” soal individu berkenaan.

IKLAN

Menjawab persoalan tersebut, Ayda memaklumkan dia kini sudah pun berkahwin lebih daripada enam bulan manakala usia kandungannya pula baru sahaja mencecah lima bulan dua minggu.

Dikesempatan itu juga, Ayda turut mencadangkan agar individu tersebut membuat pengiraannya semula dengan betul.

“Nikah 1.1.2021. Today 12nd June 2021, Now 5 months 2 weeks pregnant. ‘tiba-tiba ngandung’? Please do your calculation. Wkwkwk,” balasnya.

Dalam pada itu, penyanyi lagu, Parah ini turut menyeru kepada semua pihak untuk sentiasa bersyukur dengan rezeki yang telah dikurniakan kepada mereka.

“Bila lambat kahwin ‘Bila nak kahwin?’. Bila kahwin muda ‘Dah gatal sangat ke?’.
Bila pregnant cepat ‘Eh tetiba pregnant? Betul ke pregnant, cepat eh?’

“Bila lambat dapat zuriat ‘Bila nak pregnant?’. Syukur, cermin dan lalui kehidupan sendiri,” ujarnya lagi.

IKLAN

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen menyifatkan cahaya mata merupakan rezeki yang telah pun ditetapkan oleh Allah SWT.

“Congrats! Itu bukan tetiba mengandung itu rezeki. Ada orang kata bunting pelamin. Not possible, ada orang lagi awal. Ahak, love u Ayda.

“Betul tu Kak Ayda, and for girls, kira kandungan start from 1st day last period kita ye.

“Netizen ni mengalahkan makcik bawang ergh,” antara komen-komen netizen di laman Twitter.

Terdahulu, Ayda dan Nabil telah pun mendirikan rumah tangga pada tanggal 1 Januari 2021 dalam sebuah majlis yang berlangsung di Masjid Al Taqwa, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Sumber: Twitter Ayda Jebat