Kemenangan pertama kali penyanyi, Marsha Milan Londoh di pentas Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL36) yang berlangsung semalam memberikan makna tersendiri buat bintang asal Sabah ini.

Menenangi kategori Persembahan Terbaik dan Naib Juara AJL36 menerusi lagu Cinta hasilan komposer Akim Ahmad (Hang Nadim) dan isterinya, Stacy (Bunga Cantik), kemenangan menjadi pemangkin semangat buatnya untuk terus berkarya.

“Kunfaya kun, apabila Allah izinkan Alhamdulillah terjadi. Jujurnya saya berdepan dengan banyak ujian termasuk Dijangkiti Covid-19 sebelum ini,” katanya.

Marsha berkata, susunan lagu yang dilakukan oleh Genervie Kam berkenaan memang seperti apa yang dimahukannya serta mendapat keterbukaan dari komposernya juga.

“Allahuakbar, semua ini rezeki dan hikmah buat saya. Syukur sangat-sangat. Kejayaan ini hadir selepas saya mencuba beberapa kali,” katanya sebak.

IKLAN

Sementara itu, Stacy dan Akim juga masing-masing mengakui Marsha menjadikan Cinta begitu indah dan lagu karya mereka kelihatan lebih gah.

“Kunfaya Kun, Apabila Allah Izinkan…,” – Marsha Milan Syukur Nikmat, Stacy & Akim Terharu Bangga “Kunfaya Kun, Apabila Allah Izinkan…,” – Marsha Milan Syukur Nikmat, Stacy & Akim Terharu Bangga “Kunfaya Kun, Apabila Allah Izinkan…,” – Marsha Milan Syukur Nikmat, Stacy & Akim Terharu Bangga

“Kami hanya datang tanpa harapan dan percaya Marsha mampu melakukan persembahan terbaik. Jujurnya bila tengok persembahan Marsha saya jadi yakin dan mula betulkan rambut kerana macam akan naik ke pentas,” seloroh Stacy.

IKLAN

Akim pula menambah, berkata, mereka puas hati dengan persembahan Marsha dan kemenangan yang dicapai menjadi satu bonus.

Malah lagu Cinta itu sendiri memang karya yang dibuat khas untuk penyanyi itu.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia)

 

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI