“Kesian Yang Terpaksa Buang Air Tepi Jalan, Dalam Semak Samun Termasuklah Adik Sayang Saya,” – R&R Banyak Tutup & 13 Jam Perjalanan, Ini Cerita Dr. Fazley

Penyanyi dan chef selebriti, Datuk Fazley Yaakob berkongsi pengalamannya tatkala pulang dari kampung halaman di Pulau Pinang menuju ke ibu kota.

Perkara itu dikongsikan Fazley di Instagram miliknya.

“First time saya dan Adik Sayang @azrene_ahmad drive kereta asing2 bila travel, risau juga bila isteri tersayang drive kereta lain.

“Kejap2 check dekat cermin, nak pastikan di ada di belakang saya. Nasib baik dia cekap bawak kereta, pandai dia cilok sini sana supaya tak berjauhan dari saya! “You’re a superb driver Adik Sayang!” Cuma siksanya tahu tak kenapa?

IKLAN

“Kitaorang drive sampai 13 jam dari Penang ke KL, biasanya 3 jam je! Tapi biasalah tu kan, travel time raya. Cuma stress sebab lain.

“Ya allah, stressnya sebab R&R banyak yang di tutup, kesian semua orang yang terpaksa buang air tepi jalan, termasuk dalam semak samun!

“Termasuklah Adik sayang saya! Huhuhu saya jadi #fastandfurious kejap, berhenti tepi jalan, ambik towel untuk coverkan dia, lepas tu dia terus ‘legakan diri’ dalam semak samun,” kongsi Fazley.

Dalam pada itu,Fazley menyatakan bahawa situasi tersebut (membuang air di tepi jalan) bukan berlaku padanya sahaja, tetapi juga kepada orang ramai.

“Rupa2nya bukan kitaorang je, ramai lagi terpaksa ‘legakan diri’ tepi jalan atas jalan tar dan tepi jalan macam kitaorang 🙈🙈🙈Kenapa tutup R&R time yang tak strategik @plus_malaysia kesian kami semua pengguna highway huhu,” tulis Fazley panjang lebar.

IKLAN

View this post on Instagram

First time saya dan Adik Sayang @azrene_ahmad drive kereta asing2 bila travel, risau juga bila isteri tersayang drive kereta lain. Kejap2 check dekat cermin, nak pastikan di ada di belakang saya. Nasib baik dia cekap bawak kereta, pandai dia cilok sini sana supaya tak berjauhan dari saya! “You’re a superb driver Adik Sayang!” Cuma siksanya tahu tak kenapa? Kitaorang drive sampai 13 jam dari Penang ke KL, biasanya 3 jam je! Tapi biasalah tu kan, travel time raya. Cuma stress sebab lain. Ya allah, stress sebab R&R banyak yang di tutup, kesian semua orang yang terpaksa buang air tepi jalan, termasuk dalam semak samun! Termasuklah Adik sayang saya! Huhuhu saya jadi #fastandfurious kejap, berhenti tepi jalan, ambik towel untuk coverkan dia, lepas tu dia terus ‘legakan diri’ dalam semak samun. Rupa2nya bukan kitaorang je, ramai lagi terpaksa ‘legakan diri’ tepi jalan atas jalan tar dan tepi jalan macam kitaorang 🙈 🙈🙈 Kenapa tutup R&R time yang tak strategik @plus_malaysia kesian kami semua pengguna highway huhu

A post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

View this post on Instagram

Selamat Hari Raya semua! Raya ni mohon beringat: . ✅Jangan minum banyak sangat air bergula, kurangkan gula! ✅Makan ketupat rendang pun berpada2, berhenti sebelum kenyang ✅Stress naik badan lagi teruk dari stress2 lain tau, so beringat lah ya ✅Jangan membawang pasal makanan rumah siapa sedap dan rumah siapa tak sedap ✅Jangan sibuk tanya bila nak kahwin dan bila nak ada anak atau bila nak tambah anak- kalau ada yang tanya SUMBAT JE MULUT DIA DENGAN LEMANG! ✅Bersangka baik dengan semua orang yang kita jumpa hari ni ✅Maafkan je sesiapa yang pernah sakitkan hati kita, sebab berdendam tu macam “Kita minum racun tapi kita harap orang lain yang mati” Dari kami sekeluarga!

A post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Video/Foto : IG Fazley