Tanpa album dan lagu baharu Brtiney Spears bejaya menduduki kedudukan nombor satu carta Billboard bagi jualan digital lagu kategori Dance/Electronic.

Kejayaan yang diraih itu adalah menerusi lagu Selfish yang dirakam untuk album ketujuhnya pada 2011 iaitu Femme Fatele.

Biarpun sudah 13 tahun berlalu nampaknya pengaruh penyanyi yang digelar Princess of Pop ini masih lagi berbisa dan lagu-lagu yang dihasilkan kekal dinikmati sehingga kini.

Namun sebenarnya ada kisah di sebalik kebangkitan lagu tersebut. Ia kembali memuncak apabila bekas kekasih Britney, Justin Timberlake mengeluarkan single terbaharu dengan tajuk yang sama.

IKLAN

Kekal Nombor Satu! Britney Spears Sekali Lagi Berada Di Kedudukan Tertinggi Carta Billboard

BACA JUGA: “Saya Tidak Akan Kembali Lagi Ke Industri Muzik,” – Britney Spears

Perkara itu mencetuskan sedikit ‘kontroversi’ apatah lagi setelah Britney mendedahkan yang dia pernah mengandungkan anak Justin sebelum menggugurkannya. Lagu tersebut menjadi popular sehingga berada dalam kedudukan top 5 di iTunes.

IKLAN

Menurut Luminate yang memantau kedudukan carta Billboard setiap minggu, terbaharu, lagu Selfish milik Britney terjual hampir 9,700 salinan digital dalam bingkai penjejakan yang lalu.

Britney Spears kini telah memiliki lima lagu nombor satu pada carta jualan lagu digital Dance/Electronic, dengan Selfish menjadi lagu terbaharu mengungguli carta.

IKLAN

Ia juga merupakan salah satu daripada 13 lagu dalam kedudukan 10 teratas yang pernah dicapai penghibur ikonik ini. Sepanjang kerjayanya, dia telah berjaya membawa 24 lagu ke dalam senarai carta.

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan

&;

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI