Anak mana yang sanggup melihat ibunya terpaksa berhadapan dengan lemparan kecaman dan hinaan daripada orang lain.

Menurut Sinar Harian, pengasas kosmetik yang terkenal dengan lagu berjudul I Am Me, Datuk Sri Vida atau lebih dikenali dengan panggilan DSV berkata, setiap kali dia dikecam dan dihina maka perasaan anaknya juga akan turut terguris.

“Perasaan anak saya akan berkocak dan terasa tatkala saya dikecam dan dihina,” kata DSV.

Malah lebih memilukan lagi apabila, anak lelakinya juga pernah meluahkan rasa sedih kepada DSV setiap kali melihat ibunya dikecam teruk di media sosial oleh netizen.

IKLAN

“Macam Kacak (gelaran anak lelakinya) sebenarnya tak sanggup tengok mama dikecam.

 

“Kacak selalu nak cuba faham mama… nak tolong tapi tak reti nak tolong,” katanya kepada Sinar Harian.

‘Kau Tua Tak Sedar Diri Tak Ingat Nak Mati’, Anak DSV Bersedih Setiap Kali Ibunya Dikecam

Aduh tersentuh betul hati MH bila anak kecil seperti Kacak turut bersedih dengan kecaman yang dilemparkan kepada ibunya sehinggakan dia mahu menolong ibunya tetapi tidak tahu bagaimana cara untuk membantu.

IKLAN

Sebagai seorang ibu pastinya DSV turut tersentuh hati apabila anaknya berkata sebegitu dan disebabkan itu DSV berkata kepada anaknya supaya melihat setiap penat lelah ibunya bekerja untuk mencari rezeki buat keluarga.

“Saya beritahu Kacak agar tengok sahaja mama dia bekerja. Ingat bukan saja-saja mama buat, kena kerja macam ini, inilah mama,” katanya.

Dalam pada itu, DSV juga turut berkongsi tentang satu komen netizen yang sehingga kini sangat meninggalkan kesan terhadap dirinya serta menggores hatinya.

IKLAN

“Rasa ayat ini…Kau tua tak sedar diri tak ingat nak mati,” kongsinya.

Walaupun pelbagai kecaman yang dilemparkan kepada DSV namun dia tidak cepat melatah dan tetap kuat untuk terus berusaha memajukan perniagaannya.

Sumber: Sinar Harian

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI