Semakin selasa membina karier di Malaysia, penyanyi asal Korea Selatan, Han Byul berterima kasih di atas sambutan yang diberikan peminat di sini terhadap lagu-lagu nyanyiannya.

Menurut Han Byul atau nama sebenarnya, Jang Han Byul, 32, dia juga berhasrat mahu lebih banyak mempelajari tentang bahasa dan budaya masyarakat di sini.

“Sedekad lalu, saya menjejakkan kaki ke salah sebuah syarikat rakaman muzik yang terkenal di Korea untuk menjadi salah satu ahli kumpulan K-pop, Led Apple.

“Karier Muzik Saya Diterima Baik Di Sini,” – Han Byul “Karier Muzik Saya Diterima Baik Di Sini,” – Han Byul

“Namun siapa sangka, karier muzik saya diterima baik di sini. Walaupun saya mempunyai peminat di serata dunia, hati saya tetap di sini kerana sokongan peminat Malaysia sangat mengharukan.

“Merekalah penyebab terbesar mengapa saya ingin mempelajari lebih banyak tentang bahasa Melayu, budaya dan segala-galanya.

IKLAN

“Apa yang saya lakukan adalah kerana peminat dan sudah pastinya saya mahu berikan yang terbaik buat mereka dan bukannya ala kadar, kerana setiap yang dihasillan adalah dari hati,” katanya.

Tampil dengan single terbaharu berjudul Bukan Milikmu, Han Byul berharap lagu tersebut dapat mengubati kerinduan peminat setelah dua tahun tidak tampil dengan karya baru.

“Karier Muzik Saya Diterima Baik Di Sini,” – Han Byul “Karier Muzik Saya Diterima Baik Di Sini,” – Han Byul

“Lagu ini telah pun saya rakamkan pada tahun lepas, namun kerana Covid-19 yang melanda dunia telah membantutkan segala aktiviti termasuklah cabang seni dan segala perancangan terpaksa ditunda.

IKLAN

“Bagaimanapun saya lega, setelah segala dugaan dan cabaran, lagu Bukan Milikmu akhirnya menemui peminat di sini.

“Menariknya, saya turut menyelitkan beberapa bait lirik dalam Bahasa Korea yang disesuaikan dengan cara nyanyian ala Korea bagi menambah feel terhadap karya ini,” ujarnya.

“Karier Muzik Saya Diterima Baik Di Sini,” – Han Byul“Karier Muzik Saya Diterima Baik Di Sini,” – Han Byul

IKLAN

Bukan Milikmu merupakan hasil ciptaan penyanyi Hazama, bersama komposer terkenal, Omar K, manakala Warner Music Malaysia bertindak selaku penerbit.

Sekadar informasi, Han Byul memulakan karier seninya di tanah air selepas menjuarai program Big Stage musim kedua yang disiarkan pada tahun 2019.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto:  Instagram Han Byul

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI