Usahawan yang juga merupakan adik kepada pelakon, Syatilla Melvin iaitu Syida Melvin ada berkongsi kisah mereka adik beradik ketika ketika zaman persekolahan.

Menurut Shida, kesemua mereka bersekolah di SMK Bukit Gantang, Perak kecuali adik bongsu mereka, Syifa Melvin.

View this post on Instagram

Bila cerita pasal sekolah, masing2 mesti ada pengalaman yg best kan?? Omg rindunya zaman sekolah! Dah dekat 6 tahun Cda tinggal sekolah. Masa gambar ni kami berempat jelajah balik sekolah kami Panglima Bukit Gantang. . . Kami ber4 sekolah yg sama,kecuali adek bongsu. Kalau cerita pasai zaman sekolah ni, yg paling buaih is Tilla 🤣 Dia punya cerita dekat sekolah dulu hampa pi lah tanya mana2 cikgu, semua cikgu tak suka kat dia 🤣 . Kalau Cda pulak, waktu form 1-3 memang aku paling tak suka belajaq, pemalas, kerja sekolah pun selalu xsiap! Pernah sekali masa form 1, aku pernah fail semua subjek wey 🤪 YA ALLAH AIBNYAAAA! Hhahaha . Tapi bila dah masuk form 4-5, aku dah mula belajaq betoi2. Dah mula rajin sikit la. Kami dulu kat sekolah tak sejahat Tilla & Syifa. Cda dgn kaklong ja yg rekod baik dekat sekolah tu so far tak pernah buat masalah 😎 Sumpah rindu wey zaman sekolah, rindu nak jalan2 pusing sekolah utk buang masa sampai habes waktu kelas 🤣 Rindu nak merayau masuk bilik guru, rindu nak pakai baju PJ seminggu 4 kali walaupun PJ seminggu sekali ja 🤣 . Cda waktu sekolah bukan budak kelas atasan. Level pandai kami besa2 ja.! . Dulu waktu sekolah cukup takut kalau “AKU NI DAH LA TAK BERAPA PANDAI, BOLEH KA AKU NAK HIDUP BILA BESAQ NANTI??” . Bila kita dah dewasa, baru kita boleh nampak yg keperluan kita bila untuk melonjak naik adalah lebih kepada PENGALAMAN berbanding berapa A yg hampa dapat masa SPM dulu. Kami tak kata yg ilmu tu tak penting, tapi ada yg lebih penting daritu which is Kemahiran hampa utk mengorak langkah bila dah besaq nanti… . Apa2 pun, adik2 yg dok bersekolah sekarang, tolong hargai setiap detik hampa dekat sekolah!!! Kita ni manusia biasalah, bila kita tengah sekolah, kita malas gila nak pi sekolah. Esok ni bila dah tamat sekolah? Mesti akan rindu gila moment kt sekolah dulu!! . Dengaq cita sekolah dah nak bukak kan 15/7 ni? HAHA PADAN MUKA 😛 Hampa jangan lupa tengok full video kami p sekolah lama kami dekat Youtube channel 🔔 The Melvins , and jangan lupa subsribe k ♥️

A post shared by CDA (@syidamelvin) on

“Bila cerita pasal sekolah, masing2 mesti ada pengalaman yg best kan? Omg rindunya zaman sekolah!

“Dah dekat 6 tahun Cda tinggal sekolah. Masa gambar ni kami berempat jelajah balik sekolah kami Panglima Bukit Gantang.

“Kami berempat sekolah yang sama, kecuali adek bongsu. Kalau cerita pasai zaman sekolah ni, yang paling buaih is Tilla.

“Dia punya cerita dekat sekolah dulu hampa pi lah tanya mana-mana cikgu, semua cikgu tak suka kat dia,” tulisnya.

Tambah Syida lagi, dia mengakui sewaktu di sekolah dulu, dia merupakan seorang pelajar yang malas malah turut pernah gagal dalam semua subjek ketika di tingkatan satu.

IKLAN

“Kalau Cda pulak, waktu form 1-3 memang aku paling tak suka belajaq, pemalas, kerja sekolah pun selalu xsiap! Pernah sekali masa form 1, aku pernah fail semua subjek wey. YA ALLAH AIBNYAAAA! Hahaha

“Tapi bila dah masuk form 4-5, aku dah mula belajaq betoi-betoi. Dah mula rajin sikit la. Kami dulu kat sekolah tak sejahat Tilla & Syifa.

“Cda dengan kak long ja yang rekod baik dekat sekolah tu so far tak pernah buat masalah Sumpah rindu wey zaman sekolah, rindu nak jalan2 pusing sekolah utk buang masa sampai habes waktu kelas.

“Rindu nak merayau masuk bilik guru, rindu nak pakai baju PJ seminggu 4 kali walaupun PJ seminggu sekali ja,” kongsinya.

Dalam pada itu, Syida turut berpendapat bahawa pengalaman juga merupakan antara aspek yang penting untuk berjaya dalam kehidupan selain daripada cemerlang dari segi pelajaran

“Cda waktu sekolah bukan budak kelas atasan. Level pandai kami besa2 ja. Dulu waktu sekolah cukup takut kalau “AKU NI DAH LA TAK BERAPA PANDAI, BOLEH KA AKU NAK HIDUP BILA BESAQ NANTI??”

“Bila kita dah dewasa, baru kita boleh nampak yang keperluan kita bila untuk melonjak naik adalah lebih kepada PENGALAMAN berbanding berapa A yg hampa dapat masa SPM dulu.

“Kami tak kata yg ilmu tu tak penting, tapi ada yg lebih penting daritu which is Kemahiran hampa utk mengorak langkah bila dah besaq nanti.

“Apa-apa pun, adik-adik yang dok bersekolah sekarang, tolong hargai setiap detik hampa dekat sekolah!

“Kita ni manusia biasalah, bila kita tengah sekolah, kita malas gila nak pi sekolah. Esok ni bila dah tamat sekolah? Mesti akan rindu gila moment kat sekolah dulu,” tambahnya lagi.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen terhibur malah turut terinspirasi dengan kisah yang dikongsikan oleh Syida itu.

Sumber: Instagram Syida Melvin