Tahniah diucapkan buat penerjun negara, Ahmad Amsyar Azman mengharumkan nama negara dengan menyumbang pingat perak kepada Malaysia.

Dalam acara terjun itu Amsyar menyajikan terjunan sempurna dalam acara 3 meter (m) papan anjal individu lelaki di Pusat Akuatik Nasional, Bukit Jalil beberapa hari yang lalu.

Ternyata aksi dipamerkan memukau penonton serta dihujani dengan tepukan gemuruh selepas papan skor menunjukkan dia mengutip 432.25 mata untuk berada di tempat kedua.

Di belakang rakan senegara Ooi Tze Liang yang mempertahankan pingat emas acara terjun itu.

Instagram Amsyar Dihujani Ucapan Tahniah Daripada Kaum Hawa

IKLAN

Menerusi foto-foto yang dimuat naik oleh beliau di atlet itu nampaknya cukup membanggakan.

Beberapa keping foto dikongsikan anak jati Perlis itu menerusi laman Instagram miliknya mendapat ribuan likes dari pengikutnya terutama kaum hawa.

IKLAN

Instagram Amsyar Dihujani Ucapan Tahniah Daripada Kaum Hawa

Ruangan komen di instagram Amsyar juga dihujani pelbagai reaksi daripada sebahagian pengikutnya yang memperlihatkandia bersama Menteri Belia dan Sukan, YB Khairy Jamaluddin (KJ) dan rakan senegara,Ooi Tze Liang.

IKLAN

Rata-rata peminat melahirkan rasa gembira melihat kegembiraan yang jelas terpancar menerusi wajah altlet kacak itu. Malah ada yang berbangga dengan pencapaiannya.

Menurut Amsyar kejayaan ini membuktikan kebolehan dan menutup mulut sesetengah pihak yang mengatakan bermacam macam komen negatif netizen.

Alhamdulillah bersyukur terhadap Ilahi..dapat silver dan Alhamdulillah amsyaro telah membuktikan kepada seluruh rakyat ?? yang di mana berlakunya xcident dive 5156 difficulty 3.9 di Olimpik Rio tahun lepas telah ditebus olehku di seagames17 di sini.”

 

Alhamdulillah amsyaro telah membuktikan kebolehan dan menutup mulut sesetengah pihak yang mengatakan bermacam macam komen negatif ..sesungguhnya Allah Maha Adil dan Kuasa Atas Segalanya.itu adalah Niat utamaku dalam seagames ni.”

 

Terima kasih kepada jurulatih saya,mak ayah,kawan2 sepasukan,persatuan Asum,Msn,Isn dan followers saya yang selalu beri semangat !Alhamdulillah syukur. Ok next game on 28.8.2017 1 meter individual final..2 events to go!!wish me luck.”

MH doakan yang terbaik buat Amsyar lakukan yang terbaik untuk perlawanan 1 meter Springboard Final jam 6.15 hari ini!

Instagram Amsyar Dihujani Ucapan Tahniah Daripada Kaum Hawa

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI