Hun Haqeem Cari Wanita Yang ‘Luarannya Sempoi Dan Kasar’

Bintang muda yang kian diminat sejak muncul menerusi drama bersiri Kampung People, Hun Haqeem mendedahkan dirinya tidak menolak andai bertemu jodoh dan berkahwin dalam masa terdekat.

Malah katanya seperti yang dipetik mStar, dirinya percaya akan takdir hidup yang telah ditentukanNya selain percaya pada rezeki andai sudah mendirikan rumah tangga selepas ini.

View this post on Instagram

#22 Subahanallah i could never imagine myself being here . If i could see the younger version of me i would say " keep on doing what you are doing and follow your heart " This past few years have been a crazy ride , a good kind of crazy . The most amazing part of the ride is YOU GUYS ! You guys have been supporting me in regardless what i do , have become my backbone , have become the motivation i needed whenever im at my lowest . Hun Haqeem is where he is because of you guys . Here i am taking the opportunity to say thank you , thank you to everyone and i love you guys . Hun doakan semoga setiap perjalanan kita , setiap langkah yang kita ambil akan diberkati oleh Allah and i pray may He gave all of the happiness in the world to us 💖 . 📸 : @mnurzakwan #huniverse #hunhaqeem

A post shared by Hun Haqeem (@hunhaqeem) on

“Bagi saya tak salah kalau nak kahwin awal, itu pun sunnah. Selalu orang letak persepsi kalau kahwin awal karier seni akan berakhir. Tapi bagi saya tidak, kerana yang paling penting keikhlasan kita dalam bidang ini.

“Kalau Tuhan dah tulis kita berkahwin awal takkan dia nak tutup rezeki kita pula kan? Adakah sebab takut hilang nikmat dunia kita nak tolak rezeki jodoh yang Allah bagi, sebab itu saya sentiasa percaya rezeki Allah.

“Lagipun banyak faedah berkahwin ketika usia masih muda ni, antaranya fizikal saya masih mampu untuk menyara keluarga dan membesarkan anak-anak,” katanya seperti yang dipetik.

IKLAN

Ditanya mengenai soal teman hidup serta ciri wanita, pelakon berusia 22 tahun ini tidak meletakkan sebarang target usia untuk tamatkan zaman bujang.

View this post on Instagram

First jumaat of the year 💖 salam jumaat semua

A post shared by Hun Haqeem (@hunhaqeem) on

“Saya tak letak target bila nak kahwin tapi kalau umur 25 tahun saya rasa dah okay… saya suka wanita yang luarannya sempoi dan kasar-kasar tapi hakikatnya seorang yang sangat mengambil berat tentang diri saya.

“Tentang umur saya tak kisah jika dia lebih berusia sekalipun, asalkan pasangan itu matang dalam perhubungan. Tapi buat masa ini saya masih single lagi ya… belum jumpa ciri-ciri itu!

“Sejujurnya, di laman sosial ramai yang cuba-cuba tackle tapi saya anggap itu hanya gurauan dan saya layan saja usikan mereka,” terang Hun.

View this post on Instagram

You are all that i want ☀️

A post shared by Hun Haqeem (@hunhaqeem) on

IKLAN

Selain Hun Haqeem, Kampung People yang sudah pun tamat turut dibintangi Elly Mazlein, Rashidi Ishak, Riena Diana, Fizz Fairuz, Namron dan ramai lagi.

Hun Haqeem Cari Wanita Yang ‘Luarannya Sempoi Dan Kasar’

Foto: Instagram Hun Haqeem