“He’s Turning 82 Next Month, Hadiah Hari Jadi Paling Best Dari Kerajaan,”- Bapa Selesai Vaksin Dos Kedua, Awal Ashaari Minta Usah Ragu

Pengacara, Awal Ashaari mengakui berasa sangat gembira selepas memaklumkan bapanya telah selesai menerima vaksin dos kedua jenis Pfizer pada Rabu.

Menurut Awal, dia amat berterima kasih kepada pihak kerajaan Malaysia kerana telah mempermudahkan segala proses pemberian vaksin kepada bapanya itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Awal Ashaari ® (@awalashaari)

“Untunglaaa ada orang tu dah complete vaksin dia. Nak pi mana tu? pi Mekah ke pi Europe? hahah. Thanks @kkm and @officialmosti ! Alhamdulillah.

“So far Abah kata dia rasa “Kuat” lepas 1st vaksin Pfizer haritu. No side effect, no complications.

“Alhamdulillah. He is turning 82 next month! Ni kira hadiah harijadi yang paling best untuk Abah dari Kerajaan Malaysia,” tulisnya.

IKLAN

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pengacara program Melodi itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Pada masa sama, suami kepada pelakon, Scha Al-Yahya ini turut menyeru kepada semua pihak untuk tidak sewenang-wenangnya mempercayakan berita-berita palsu mengenai suntikan vaksin sebaliknya berjumpalah dengan individu yang lebih pakar untuk mendapatkan kepastian.

“So buat yang ragu-ragu nak kasi parents diorang ambik Vaksin tu, Awal cadangkan cuba consult Doctor atau yang pakar, jangan baca whatsapp group atau tengok video video yang orang dok forward kat group tu semua. Entah betul ke tak pun kita tak tau.

“Saya ada kawan yang hilang mak bapak sebab Covid, sebab belum vaksin. So, either way pun ada risikonya. Doakan Hj Ashaari ok je lepas 2nd dose dia hari ni. Inshallah,” ujarnya lagi.

IKLAN

Dikesempatan itu juga, Awal turut meminta agar semua pihak dapat mendoakan kesihatan dan kesejahteraan bapanya itu.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan rasa teruja selain turut berharap agar semuanya baik-bakk sahaja buat bapa Awal.

Sumber: Instagram Awal Ashaari