Bagi anda yang pernah menonton drama bersiri Leftenan Zana, sudah pasti mengenali dengan aktres Tunku Hanis yang memegang watak Raz dalam drama berkenaan.

Hanis atau nama penuhnya Tunku Norhanis Tungku Salman memaklumkan dirinya kini sudah berhijab sepenuhnya bermula sejak tahun lalu.

Menurut bintang berusia 28 tahun ini, dia telah membuat keputusan untuk berhijab selepas dirinya mencari kerehdaan dari Yang Maha Pencipta.

“Ya, saya memang dah berhijab dan hampir setahun saya memakai hijab selepas tamatnya drama bersiri Leftenan Zana ditayang di TV3 tahun lalu,

IKLAN

“Entahlah rasa dunia ni dah penhujung, pusing kiri pusing kanan banyak benda jadi iktibar buat saya, yang ternyata penghujungnya, redha Allah yang kita semua perlu cari,” katanya.

Di samping itu, Hanis berkata dirinya terpaksa menolah beberapa tawaran lakonan selepas berhijab.

“Ada terima banyak tawaran lakonan terutama sekali watak antagonis tapi saya terpaksa tolak sebab semua kena ‘free hair’, watak lain ada terima tapi saya tolak juga masa tidak mengizinkan sebab sekarang saya dah fokus dengan perniagaan saya,” katanya lagi.

IKLAN

Sekadar informasi, Hanis telah dilahirkan pada 24 Mei 1991 di Seri Meranti, Negeri Sembilan dan merupakan anak kedua daripada empat beradik.

IKLAN

Hanis telah memulakan karier lakonan pada tahun 2007 ketika berusia 17 tahun.

Foto: Instagram Tunku Hanis