Pelakon baru, Elvina Mohamad pernah hampir berputus asa demi membina nama di persada seni hiburan sejak tiga tahun lalu dan mengakui tidak mudah berada di tempat sekarang.

Dia bermula dari bawah dengan memegang watak pelakon tambahan sehingga ada masanya dia kecewa dan menganggap lakonan bukan lagi dunianya.

Pada masa sama, pelakon yang memiliki darah campuran Siam dan Melayu ini juga terpaksa bersaing dengan ramai pendatang baru yang lain.

Pun begitu, Elvina bernasib baik kerana diberi kepercayaan  memegang watak utama menerusi drama Mariam Elisa.

Bagaimanapun, pelakon ini percaya dengan usaha dan tidak patah semangat sehingga terus dapat tawaran berlakon dalam drama itu.

IKLAN

“Saya dipilih lepas sesi uji bakat. Lepas drama ni, saya tak henti-henti terima job berlakon,” katanya.

Kini, Elvina sudah membintangi beberapa drama seperti Baby Ana Milik Siapa?, Anak Ke-5, Cinta Si Wedding Planner dan Suamiku Paling Sweet.

“Saya baru selesai penggambaran drama Shh…I Love You dan lepas ni boleh fokus kepada telefilem.

 

“Lagipun, drama perlu komitmen tinggi hingga berbulan-bulan dan ada kerja saya yang tertangguh,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Elvina bakal muncul dalam telefilem, Imamkan Aku bersama Azrel Ismail dan program Dapur Panas.

 

IKLAN

Impi Watak Antagonis

Kerap disogok dengan watak protagonis, Elvina Mohamad bagaimanapun sedia menerima pelbagai karakter lain dalam lakonannya.

Dalam diam, selebriti berusia 22 tahun ini mengimpikan watak antagonis.

“Saya kerap terima watak wanita baik-baik, teraniaya dan pakai tudung. Saya mahu watak lain seperti psiko atau jahat,” katanya kepada Media Hiburan ketika ditemui di siri jelajah #dramasangat, baru-baru ini.

Lebih menyedihkan, ada yang mengatakan heroin drama Shhh…I Love You ini tidak layak ditawarkan dengan karakter hitam lantaran memiliki wajah  lembut dan tidak mampu bawa karakter jahat.

IKLAN

“Tapi, saya rasa saya boleh buat kalau diberi peluang. I am willing to do it,” katanya.

Malah, anak jati Teluk Intan, Perak ini turut mengagumi keberkesanan lakonan Izzue Islam membawakan watak antagonis menerusi drama bersiri, Patahnya Sebelah Sayap.

Bukan itu saja, Elvina juga meminta peminat tidak terpengaruh melalui karakternya dalam sesebuah drama sehingga terbawa-bawa ke dunia realiti.

Menurutnya, ada peminat pernah menganggapnya berhijab ketika di luar drama malah ada yang memintanya mengubah penampilan kerana tidak dapat menerima gaya sebenarnya.

“Tapi, sebenarnya, inilah saya. Watak bertudung sebab nak penuhi karakter drama dan bila di luar, saya ialah Elvina.

 

“Karakter adalah karakter dan kita tak boleh samakannya dengan watak dan perwatakan pelakon itu di dunia sebenar. Ia berbeza,” katanya.

18577951_240084946493180_1194910028310511616_n.mp4

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI