Hos terkenal Datuk Aznil Nawawi mengulas mengenai cara pengacaraan bintang versatil, Elly Mazlein di program realiti hiburan, Gegar Vaganza musim kesembilan (GV9).

Aznil yang sinonim disapa Pak Nil berpendapat, Elly yang bersikap ‘agresif’ ketika mengacarakan GV9 di samping Nabil Ahmad memberi satu kelainan buat rancangan hiburan tesebut.

@marbellanne Good Luck Kak Lina.. Always Support You!… #fyp #gegarvaganza #ellymazlein #astro ♬ original sound – __𝓜𝓪𝓻𝓫𝓮𝓵𝓵

“Elly Mazlein ialah seorang yang mewarnakan pentas. Kita kena fikir bahawa selama hari ini, Elly Mazlein nampak sebegitu dan dia agak agresif di pentas Gegar Vaganza. Bila dia agresif di situ, dia memberikan satu kelainan.

“Dan kelainan ini memang agak sukar untuk cari, terutamanya bagi mereka yang masih bergiat dalam bidang pengacaraan, nak tukar kepada pentas baru nak cari kelainan memang sangat susah.

“Tapi Elly Mazlein berjaya melakukannya. Sebab kalau kita tengok dalam MLS (Muzikal Lawak SuperStar) wataknya agak lain. Begitu juga dengan Ceria Pop Star. Tetapi di sini (GV9) dia agak agresif,” katanya.

Pak Nil berkata demikian menerusi sedutan video yang dikongsikan pengguna TikTok.

IKLAN

Menerusi video sama, Pak Nil antara lain akui sisi perbandingan juga akan diperkatakan.

@marbellanne Good Luck Kak Lina.. Always Support You!… #fyp #gegarvaganza #ellymazlein #astro ♬ original sound – __𝓜𝓪𝓻𝓫𝓮𝓵𝓵

“Jangan takut dengan perbandingan oranglah. Orang akan bandingkan dengan Jihan, dengan Nabil malah dengan sesiapa pun. Jangan takutlah. Sebab inilah dia pertaruhan dan percaturan.

“Cuma sekarang ini ialah kita yang menonton ni selama ini kita ada rasa macam… jangan terlalu gedik, lancang, banyak sangat yang ‘jangan terlalu’. Tapi awak berjaya Elly, membuat orang terima dengan cara awak yang dikatakan terlalu itu, awak  insan terpilih.

“Dan kekalkan ‘branding’ awak itu. Tapi awak kena berdepan jugalah dengan mereka yang akan mengeluarkan kritikan dan rasa tak puas hati. Dalam kerjaya, awak akan ada orang yang menyokong dan ada yang tidak gemar dengan cara awak.

IKLAN

“Awak beruntung sebab orang yang suka awak ini, akan datang membantu awak untuk mempertahankan awak. Selagi ada orang mempertahankan awak, awak akan jadi orang yanf selamat,” katanya lagi.

Artikel Berkaitan;

Aznil Nawawi Guna Pengalaman 30 Tahun, Cuba Bantu Selesai Masalah Usahawan Dalam Komunikasi

“Dia Terus Layak Jadi Penyampai Berita, Sedangkan Saya Berpeluh Comot,” – Zakiah Anas Imbau Zaman Awal Kenal Aznil Nawawi

IKLAN

“Ayah Pergi Sebab Merokok, Abang Dua Orang Pergi Sebab Merokok. Tolonglah…,”- Datuk Aznil Haji Nawawi

Terdahulu, ramai yang memberikan komen terhadap energi yang dibawa Elly ketika mengendalikan Gegar Vaganza kesembilan (GV9). 

Kelincahannya dari awal hingga akhir program bersama aksi spontan menerima reaksi pelbagai di kalangan para penonton.

Nabil menerusi MH menyambut baik keberadaan Elly di pentas GV9 menggantikan Jihan Muse yang kini sedang berpantang selepas selamat menimang anak kedua, bulan lalu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.