“Doktor Kata Kanser Perut Last Stage, Menanti Hari…,” – Lengkap Pakai Sut PPE Ziarah Bapa, Ebit Lew Pohon Doa, ‘Update’ Perkembangan Terkini

Pendakwah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew berkongsi perkembangan terkini mengenai kesihatan bapanya, Ibrahim Lew yang menghidap penyakit kanser perut.

Menurut Ebit, doktor memberitahu sel kanser yang dihidap bapanya kini sudah merebak ke beberapa bahagian lain.

Meski sedang menjalani tempoh kuarantin selepas pulang menjalankan misi kemanusiaan Palestine, Ebit bersyukur kerana masih berpeluang menziarahi bapanya di hospital sejurus melakukan ujian saringan Covid-19.

“Pohon doakan buat ayah saya yer..Dr kata kanser perut last stage. Menanti hari. Kanser dah merebak semua. Semoga Allah mudahkan buat ayah saya. Dapat izin tengok sekali je dan sekejap tapi full ppe dan test covid negatif.

IKLAN

“Terima kasih kkm. Lama lagi kuarantin. Maafkan ebit yer bapak. Ebit tak dapat jaga disaat begini. Terima kasih adik beradik semua yang menjaga. Terima kasih semua yang mendoakan ye.

“Hari tu masa sedar ayah saya cakap. Teruskan kerja sempurnakan misi membantu. Ya Allah angkatkanlah sakit dari ayah saya. Berilah yang terbaik buatnya.

“Ebit sayang mak. Ebit sayang bapak sampai bila-bila. Mak dah pergi dulu. Rindu mak. Rindu bapak. Terima kasih bapak atas segalanya.

“Ya Allah jika ada pahala atas sedikit kebaikan yang dilakukan. Saya hadiahkan semuanya buat bapak. Hilangkanlah sakitnya. Janganlah bapak rasa sakit tu. Terima kasih ya Allah,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

IKLAN

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Foto: Instagram Ebit Lew