Umum sedia maklum mengenai masalah kesihatan yang dihidapi pelakon dan penyanyi terkenal dari Indonesia ini. Marshanda atau dikenali dengan nama manjanya, Caca menghidap bipolar sekian lama dan beberapa bulan lalu dia disahkan menghidap kanser payudara.

Baru-baru ini Marshanda telah dilaporkan hilang oleh rakannya, Sheila Salsabila dan perkara itu menimbulkan kerisauan ramai lantaran penyakit yang dihidapinya. Walaupun begitu, khabar tersebut dengan segera dinafikan oleh keluarga Marshanda.

Dilaporkan Hilang Di Los Angeles, Adik Marshanda Perjelas Keadaan Sebenar Kakak

Adiknya, Alyssa Ramdhani dalam satu pertemuan secara atas talian bersama media yang juga disertai oleh ibunya, Riyanti Sofyan menyangkal keras perkhabaran bahawa kakaknya hilang di Los Angeles.  Sebaliknya dia memberi penerangan bahawa keadaan kakaknya baik-baik sahaja dan tidak perlu dirisaukan.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kematian Adalah Sebahagian Daripada Putaran Kehidupan,” – Marshanda Umum Hidap Kanser Payudara, Reda Ketentuan Yang Maha Esa

IKLAN

“Kami sebagai keluarga Marshanda ingin menjelaskan bahawa berita yang beredar di media massa pada 27 Jun adalah tidak benar. Kami ingin memberitahu bahawa Marshanda ketika ini baik-baik sahaja dan tidak menghilang, bahkan kami keluarga masih berkomunikasi dengannya sehingga kini,” ujar Alyssa.

Dilaporkan Hilang Di Los Angeles, Adik Marshanda Perjelas Keadaan Sebenar Kakak

Menambah lagi perkembangan terkini mengenai kakaknya itu, Alyssa juga berkongsi yang Marshanda ke Los Angeles untuk mendapatkan perawatan penyakit bipolar secara lebih sihat tanpa perlu terlalu bergantung kepada ubat-ubatan.

IKLAN

Jelasnya,“Dia sedang menjalani proses healing trip di Amerika Syarikat. Pihak keluarga juga dibantu oleh Konsulat General Republik Indonesia di Los Angeles dan Kedutaan Besar Republik Indonesia di Amerika Syarikat untuk menguruskan berita yang tidak benar saat ini.”

Dilaporkan Hilang Di Los Angeles, Adik Marshanda Perjelas Keadaan Sebenar Kakak

Selain adiknya, ibu Marshanda, Riyanti Sofyan turut menitipkan kata-kata saat bertemu pihak media. Kongsinya, “Marshanda itu orang yang penuh cita, selain itu dia sangat pintar. Dia punya hati yang sangat baik, melihat sokongan teman-teman di media sosial, saya dan keluarga bersyukur bahawa Marshanda dikelilingi banyak teman dan peminat yang sayang dan peduli dengan keadaannya.”

IKLAN

Marshanda yang merupakan anak sulung dalam keluarga pernah berkahwin dengan Ben Kasyafani pada 2011 sebelum bercerai pada tahun 2014. Hasil perhubungan itu dia dikurniakan seorang cahaya mata perempuan.

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan