Pengacara Hawa Rizwana, 27, mendedahkan hubungannya bersama Zizan Razak, 39, tidak lebih dari sekadar kawan selain menyifatkan personaliti itu sebagai seorang abang.

Hawa atau nama sebenarnya, Hawa Rizwana Ahmad Redzuan menjawab persoalan tersebut selepas timbul desas-desus mereka kini sedang menjalin hubungan akrab.

“Saya dan Zizan sudah lama berkawan, dari saya baharu masuk industri lagi. Namun saya tak nafikan, sememangnya Zizan kuat mengusik, suka mengacau dengan berkongsi gambar kami.

“Tapi kami tiada apa pun, saya pun anggap dia macam abang. Dia pun kiranya ialah senior saya dalam industri. Saya juga pernah menemubual dia beberapa kali sebelum ini.

“Malah, mungkin ramai buat telahan susulan sama-sama terbabit dalam telefilem sempena Hari Raya Aidilfitri arahan Micheal Ang,” katanya.

Menerusi naskhah terbabit, mereka mendukung watak sebagai suami isteri.

IKLAN

“Dia Macam Abang, Senior Dalam Industri,” – Beza Umur 12 Tahun, Hawa Rizwana Ulas Hubungan Dengan Zizan Razak “Dia Macam Abang, Senior Dalam Industri,” – Beza Umur 12 Tahun, Hawa Rizwana Ulas Hubungan Dengan Zizan Razak “Dia Macam Abang, Senior Dalam Industri,” – Beza Umur 12 Tahun, Hawa Rizwana Ulas Hubungan Dengan Zizan Razak

“Cerita romantik komedi itu pun sangat menarik dan saya gembira dapat bekerja dengan Zizan.

“Jadi ini dikira lakonan pertama saya kerana sebelum ini saya tak pernah berlakon pun. Sebelum ini saya hanya bertugas sebagai pembaca berita dan mengacara sahaja.

IKLAN

“Tapi selepas sekarang mengacara program hiburan, MeleTOP, saya perlahan-lahan memasuki dunia hiburan, jadi lakonan adalah benda baharu bagi saya,” katanya lagi.

Hawa menambah, dia juga tidak kisah dengan usikan netizen, cuma komitmennya kini hanya kepada kerjaya.

“Bagi saya, usikan itu biasa sebab mungkin apabila melihat kami berdua, orang mengusik. Saya pun hanya anggap dia macam abang saya, jadi saya tiada apa pun dengan usikan itu.

IKLAN

“Keluarga saya pun tahu saya macam mana, jadi mereka tiada cakap apa-apa.

“Lagipun sekarang ini berkahwin bukan keutamaan saya, memandangkan saya banyak buat benda baharu sekarang ini.

“Jadi saya lebih fokus untuk memperbaiki diri saya supaya menjadi pelakon dan pengacara yang lebih baik,” katanya lagi.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI