“Dia Dah Lahirkan Seekor Tapi Tak Keluar Habis,” – Bangkai Anak Kucing Tersangkut Dalam Perut, Tindakan Pantas Hafiz Hamidun Dipuji

Penyanyi, Hafiz Hamidun berkongsi detik menyayat hati apabila memaklumkan dia ada terjumpa seekor kucing yang sedang mengerang kesakitan sewaktu dia tiba di pejabat awal hari ini.

Jelas Hafiz, kucing tersebut mengalami kesukaran saat melahirkan anaknya sehingga menyebabkan anak kucing tersebut tersangkut di bahagian perut lalu mati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Hamidun (@hafizhamidun)

“Jangan buang kucing merata-rata, tambah pula bila kucing tu dah bunting.
Tadi saya jumpa kucing ni di Lif bawah office saya. Bunting.

“Tapi lepas tu… saya bau macam bangkai rupanya… dia dah lahirkan seekor, tapi tak keluar habis. So anak dia mati, kepala masih dlm perut.

“Kebetulan ada kakak cleaner di situ, saya minta carikan kotak. Kemudian saya masukkan dia dalam kotak, sebab saya nak kena naik pejabat jap ambil barang,” tulisnya.

IKLAN

Kisah tersebut dikongsikan oleh penyanyi lagu Jodoh Berdua ini menerusi sebuah entri yang dimuat naik di laman Instagram.

Katanya lagi, kucing tersebut telah bergegas dibawa ke sebuah klinik veterinar dan doktor telah pun melakukan pembedahan untuk membuang anak kucing yang tersangkut itu.

“Meanwhile, saya minta tolong kawan saya dari @catzoniamy untuk hantarkan ke Vet. Yang terdekat di TTDI.

“Tq kakak-kakak Catzonia tolong hantarkan dia, sementara tunggu saya sampai. TTDI Vet memang saya dah selalu pergi. Dr Clement Anthony terus buat operation untuk buang fetus yang tak keluar tu,” jelasnya lagi.

IKLAN

Dikesempatan itu juga, Hafiz turut memaklumkan dia kini sedang mencari sesiapa sahaja yang sudi untuk menjaga kucing tersebut sebaik sahaja dia dilaporkan sembuh nanti.

“In 3 days saya akan update balik. Nanti kalau ada yang nak adopt, saya bagi info.
Saya tanggung semua kos operation kucing ni… sebab kesian. Saya tak dapat nak bawak balik rumah, sebab saya pun ada 11 ekor.

“If you guys stay in PJ area / TTDI area dan nak adopt “Lucky”… nanti saya bagitahu bila “Lucky” dah sembuh ok.

“Saya minta Dr Clement terus mandulkan dia… semoga “Lucky” sihat lepas lalui keadaan trauma ni. Mohon sebarkan ya… kucingnya cantik… bulu pun cantik,” akhirinya.

Sumber: Instagram Hafiz Hamidun