Semalam, usahawan kosmetik, Nur Sajat ada memuat naik sebuah video memaparkan dirinya hanya mengenakan bikini ketika bercuti di Lubanon.

Video tersebut telah menimbulkan rasa tidak senang sesetengah ramai pihak termasuklah penceramah, PU Amin.

Berkongsi dilaman Instagram, PU Amin memberi tahu, di bulan Rabiul Awal yang mulia ini, dia tidak menyangka Sajat sanggup mencemarkan bulan kelahiran Rasulullah dengan video tariannya itu.

View this post on Instagram

Bulan Rabiul Awal , bulan kelahiran Nabi dicemarkan dengan video gelek berdurasi 35 saat oleh sajat . Dalam 12 jam video gelek ber background lagu arab dapat 422k tontonan di Facebook . Nyata budak budak kecik sampai orang tua menonton video gelek ini.. . Ya Rabb ! Di atas laut itu . Laut yang pernah menjahamkan manusia . Boleh memusnahkan manusia . Bersaksikan langit yang terbuka , dijaga malaikat pemelihara rahmat , di lantai kan laut yang bertasbih dan berzikir pada Tuhan . Dia sanggup ?.. . Apakah sajat mahu mencabar Allah ?.. . Aku hanya mampu menulis , kalau aku buat video netizen kata aku dakwah kasar tak macam Nabi Saw.. . Kurang ajar dengan ustaz boleh terima . Tapi kau kurang ajar dengan Allah . Aku tak faham kenapa ramai lagi yang sokong , yang beli produk dia ni . Satu persatu azab di perlihatkan tapi masih berdegil dan angkuh.. . Ya Rabb ! Kami dah berusaha , kami dah cuba menasihati , kami dah cuba membenci , pelihara kami wahai Tuhan dari azab dan seksa . Jangan kau azab dan laknat kepada kami yang tidak bersalah . Kami takut Ya Allah dengan kemarahan mu Ya Allah . Lindungi kami Ya Allah !! #konfem #kena #block

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

“Bulan Rabiul Awal , bulan kelahiran Nabi dicemarkan dengan video gelek berdurasi 35 saat oleh sajat . Dalam 12 jam video gelek ber background lagu arab dapat 422k tontonan di Facebook . Nyata budak budak kecik sampai orang tua menonton video gelek ini.

IKLAN

“Ya Rabb ! Di atas laut itu . Laut yang pernah menjahamkan manusia . Boleh memusnahkan manusia . Bersaksikan langit yang terbuka , dijaga malaikat pemelihara rahmat , di lantai kan laut yang bertasbih dan berzikir pada Tuhan . Dia sanggup,” tulisnya.

Tambah PU Amin lagi, dia boleh terima sekiranya usahawan tersebut bertindak biadap kepadanya tetapi tidak kepada keagungan Allah S.W.T. Dia juga masih bingung mengapa ramai pihak yang masih menyokong perniagaan usahawan tersebut.

“Apakah sajat mahu mencabar Allah? Aku hanya mampu menulis , kalau aku buat video netizen kata aku dakwah kasar tak macam Nabi Saw. Kurang ajar dengan ustaz boleh terima. Tapi kau kurang ajar dengan Allah . Aku tak faham kenapa ramai lagi yang sokong yang beli produk dia ni . Satu persatu azab di perlihatkan tapi masih berdegil dan angkuh.

IKLAN

“Ya Rabb ! Kami dah berusaha , kami dah cuba menasihati , kami dah cuba membenci , pelihara kami wahai Tuhan dari azab dan seksa . Jangan kau azab dan laknat kepada kami yang tidak bersalah . Kami takut Ya Allah dengan kemarahan mu Ya Allah . Lindungi kami Ya Allah,” katanya lagi.

Menjengah di ruangan komen, ini antara sebahagian reaksi netizen terhadap kenyataan yang diberikan PU Amin.

IKLAN

“Di Bulan Mulia Ini Dia Sanggup, Apakah Kau Cabar Kuasa Allah?”- PU Amin Sound Video Bikini Sajat, Minta Allah Jangan Turun Azab

“Di Bulan Mulia Ini Dia Sanggup, Apakah Kau Cabar Kuasa Allah?”- PU Amin Sound Video Bikini Sajat, Minta Allah Jangan Turun Azab

“Di Bulan Mulia Ini Dia Sanggup, Apakah Kau Cabar Kuasa Allah?”- PU Amin Sound Video Bikini Sajat, Minta Allah Jangan Turun AzabSemoga apa yang dikongsikan oleh PU Amin itu dapat memberi manfaat kepada kita semua untuk dijadikan pengajaran. Apa-apa pun doakan sahaja yang terbaik untuk kedua-dua belah pihak.

Foto: Instagram PU Amin

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI