“Decide Tak Nak Stay UK,” – Farah Lee Pindah Ke Norway, Tekad Dengan Keputusan

Masih lagi dalam pengajian Sarjana Pendidikan Kanak-Kanak di University of Leeds, United Kingdom, Farah Lee bagaimanapun menyatakan bakal meninggalkan bandar tersebut.

Dia turut meminta pandangan dan nasihat teman rapat berkenaan masalah yang dihadapi.

Malah selepas pulang daripada menunaikan ibadah Haji Disember lepas, dia melakukan solat istikarah memohon petunjuk.

“Babai Argie Avenue, Leeds. Remember Farah bagitau haritu nak stay a bit longer in Leeds.? Actually was still contemplating whether to extend stay or to chow sebab both were seriously similarly 50-50 pros and cons.

“Those close to me selalu jadi mangsa counter pertanyaan untuk bagi nasihat pada Farah supaya stay ke tak kekeke.

“Banyak lah reasons to stay dan banyaklah jugak reasons not to stay. Memang boleh kemurungan k nak decide.

IKLAN

“Last 2 weeks masa buat Umrah (end of Dec) Farah still tak decide, therefore Farah still tak apply extension visa (visa habis 30 Jan).

“Masa Umrah Farah banyak istikharah dan minta Allah mudahkan jalan yang terbaik untuk Farah dan teguhkan hati Farah untuk pilih jalan tersebut,” jelasnya.

Biarpun pada mulanya keberatan untuk memilih sama ada untuk terus menetap atau berpindah, namun disebabkan tidak berjaya memohon nombor pendaftaran CAS, dia reda.

Banyak yang Farah tanya bagi nasihat untuk stay, alang2 dapat visa clearance. After a week balik Umrah, Farah pun hantar lah application for CAS no. Nak jadi cerita, eh tetiba International Office cakap untuk taught course kalau nak extend Home Office punya requirement kena apply dari home country.

“Padiaaa kuangjaq suruh aku balik then datang balik pulak kau khen.

“Some advised supaya Farah appeal but since Farah pun takdelah nak stay sangat and since Farah busy sangat dengan thesis writing rn malas nak serabut Farah pun decide lah taknak stay UK (read: taknak stay UK ya bukan balik Malaysia),” terangnya panjang lebar.

Tambah bekas isteri kepada Ally Iskandar ini lagi, dia bakal ke Norway bersama anaknya dan mengambil keputusan untuk menyempurnakan tugasan tesis di sana.

IKLAN

“InshaAllah moga ni yang terbaik untuk Farah dan Maream. Maream now dah selamat melarikan diri ke Norway, Farah akan menyusuri end of this month *sambung kemas rumah*

[5years5months] #mareamesabel #ommaream #BELLEinUK #FLinUK #FLstudies #FLeeds #Leeds #UK,” ulasnya.

View this post on Instagram

. Babai Argie Avenue, Leeds 🇬🇧🛫😭 . Remember Farah bagitau haritu nak stay a bit longer in Leeds.? Actually was still contemplating whether to extend stay or to chow sebab both were seriously similarly 50-50 pros and cons 🤷🏻‍♀️ . Those close to me selalu jadi mangsa counter pertanyaan untuk bagi nasihat pada Farah supaya stay ke tak kekeke.. Banyak lah reasons to stay dan banyaklah jugak reasons not to stay. Memang boleh kemurungan k nak decide 🤣 . Last 2 weeks masa buat Umrah (end of Dec) Farah still tak decide, therefore Farah still tak apply extension visa (visa habis 30 Jan). Masa Umrah Farah banyak istikharah dan minta Allah mudahkan jalan yang terbaik untuk Farah dan teguhkan hati Farah untuk pilih jalan tersebut. . Banyak yang Farah tanya bagi nasihat untuk stay, alang2 dapat visa clearance. After a week balik Umrah, Farah pun hantar lah application for CAS no. Nak jadi cerita, eh tetiba International Office cakap untuk taught course kalau nak extend Home Office punya requirement kena apply dari home country. Padiaaa kuangjaq suruh aku balik then datang balik pulak kau khen 😒 . Some advised supaya Farah appeal but since Farah pun takdelah nak stay sangat and since Farah busy sangat dengan thesis writing rn malas nak serabut Farah pun decide lah taknak stay UK (read: taknak stay UK ya bukan balik Malaysia 🤪). . InshaAllah moga ni yang terbaik untuk Farah dan Maream. Maream now dah selamat melarikan diri ke Norway, Farah akan menyusuri end of this month *sambung kemas rumah* 🤧 . [5years5months] #mareamesabel #ommaream #BELLEinUK #FLinUK #FLstudies #FLeeds #Leeds #UK

A post shared by FARAH LEE || F. L. (@farahlee_) on

Sekadar imbasan, Farah berangkat ke United Kingdom untuk melanjutkan pengajian dalam peringkat Sarjana Pendidikan Kanak-Kanak di Universiti Leeds pada September 2018.

Foto : Instagram Farah Lee