Penyanyi lagenda, Dato’ Awie kini tampil dengan single terbaharu, Coretan Pilu hasil gabungan karyawan komposer dan penulis lirik muda iaitu Ikhwan Fatana, Wan Salleh dan Fedtri Yahya yang pastinya meruntun jiwa pendengar.

Coretan Pilu mengisahkan tentang seorang ayah yang rindukan belaian kasih sayang anak-anaknya dan turut menjadi runut bunyi untuk drama Ayahanda arahan Dato’ Ahmad Tamimi Siregar yang kini bersiaran menerusi slot Lestary TV3.

Coretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST Ayahanda Coretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST Ayahanda

Bait-bait lirik yang diilhamkan oleh dua karyawan muda ini dilihat dapat mencengkam perasaan penonton apatah lagi apabila melihat lakonan hebat seperti Jalil Hamid, Ogy Ahmad Daud dan Fikry Ibrahim.

Drama bersiri Ayahanda merupakan adaptasi daripada novel karya penulis tersohor, Allahyarham Azizi Hj Abdullah A.M.N yang diterbitkan pada 1997.

IKLAN

Drama ini sesuai untuk tontonan sesisi keluarga kerana menerapkan nilai-nilai kekeluargaan dan kasih sayang seorang ayah kepada anak-anak serta kesetiaannya kepada agama.

Coretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST Ayahanda Coretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST Ayahanda

Ayahanda bersiaran pada setiap Rabu hingga Sabtu, 9.00 malam bermula 10 Julai lalu.

IKLAN

Coretan Pilu edaran MonkeyBone telah dilancarkan di semua platform digital secara serentak sejak 9 Julai lalu.

IKLAN

Coretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST AyahandaCoretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST AyahandaCoretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST AyahandaMedia Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Coretan Pilu Datuk Awie, Jadi OST Ayahanda

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI