“Comel Je, Janji Anak & Mummy Happy,” – Sama-Sama Baring Di Lantai, Cara Sempoi Emma Maembong Layan Anak Meragam Dipuji

Setiap ibu bapa pasti punyai cara yang tersendiri untuk mengawal dan menguruskan anak-anak ketika mereka sedang meragam.

Begitu juga bagi pelakon terkenal, Emma Maembong apabila dia dilihat turut sama terbaring di atas lantai bersama anaknya, Shariq Gabriel ketika mereka berkunjung di salah sebuah taman tema popular di Singapura.

Pada ketika itu, Shariq difahamkan sedang meragam lalu terbaring di atas lantai dan tidak mahu bergerak.

Video yang dikongsikan di Instagram stories itu kemudiannya tular selepas dimuat naik semula di akaun Tik Tok, Kopi Panas.

@kopipanas2uBerdekah aku gelak, Emma Maembong memang sempoi. Semua mommy kena follow tips Emma.

♬ original sound – Kopi Panas

“Bila dia tak nak dukung, tak nak jalan dan tak nak buat apa, cuma nak baring. Bila cakap kotor dan kita angkat, dia menangis. Jadi, kita baring sekali,” tulis Emma di video tersebut.

IKLAN

Sehingga kini video tersebut telah pun meraih hampir satu juta tontonan di Tik Tok.

Video yang sama turut dikongsikan semula oleh pelakon drama Nusyuz Berkiblat Cinta itu di akaun Instagram Shariq.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur melihat telatah anak beranak itu selain turut menyifatkan Emma sebagai seorang ibu yang sangat ‘sempoi’

“Sebenarnya Emma enjoy, dia berjaya healing sama anak dia. Pekara yang tak pernah dia terfikir dia akan buat.

“Betul, kalau anak ngamok saya pon selalu duduk dekat situ dan tengok je smpai dia okay. Join sekali dia duduk mengamuk tak mahu berjalan-jalan. Duduk sekali dengan dia.

“Lepas ni kalau jumpa mak-mak tengah baring macam ni, jangan tnya fasal apa naa.

“Comel je anak Emma Maembong. Janji anak happy. Mommy pun happy.

IKLAN

“Beginilah jaga anak. Makin kita marah, makin anak-anak mengamuk. Baik layan. Hati kita pun tenang,” antara komen-komen netizen.

Sekadar informasi, Emma atau nama sebenarnya Fatimah Rohani Ismail telah mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Shazli Azhar pada tanggal 20 Februari 2020.

Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Shariq yang kini sudah berusia dua tahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Shariq Gabriel & Tik Tok Kopi Panas