Erti lebaran bagi Che Ta merupakan hari untuk berkumpul dan bergembira bersama keluarga dalam meraikan kemenangan setelah sebulan berpuasa.

 

Menurut Che Ta dia merasakan lebih sesuai menziarahi pusara sebelum beraya kerana tidak mahu bersedih ketika hari raya kerana hari raya adalah hari untuk bergembira.

Di samping hadir sepanjang lebaran dengan busana baru yang cantik, kuih muih yang pelbagai serta berkumpul dengan ahli keluarga pasti hari raya adalah hari yang terbaik sepanjang tahun ini.

IKLAN

Saya gemar menikmati juadah raya seperti Nasi Tomato yang merupakan menu wajib setiap kali tibanya lebaran. Selain itu, saya juga tidak melepaskan peluang makan ketupat palas bersama rendang yang merupakan hidangan utama musim raya.

 

Antara biskut raya yang menjadi pilihan saya ialah biskut semperit dan tart nenas kerana biskut ini cukup traditional dan sesuai dengan cita rasa saya,” ujar Che ta

Tambah Che ta, dia juga akan menyiapkan juadah seperti pemanis mulut dan selebihnya dia akan menempah sahaja kerana apabila dia membuat rumah terbuka dengan kapasiti yang besar bukan mudah untuk masak sendiri.

Syawal tahun ini nyata merupakan tahun lebih bermakna bagi Che Ta yang sentiasa dimurahkan rezeki yang baru-baru ini menerima sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) jenama Haval H2 sebagai penghargaan selepas dilantik sebagai duta jenama tersebut selain dengan pelbagai tawaran anak perempuannya, Aaisyah.

IKLAN

Che Ta Wajib Makan Ketupat Palas Dan Nasi Tomato

IKLAN

Che Ta Wajib Makan Ketupat Palas Dan Nasi Tomato

 

Sumber : Media Hiburan Julai 2016