Genap usia 9 tahun, Datin Seri Shahida menitipkan ucapan istimewa buat anak keduanya, Qadejah El Zahra yang disifatkan sebagai anak yang sangat mudah dijaga.

Tulis Shahida di Instagram, Qadejah atau mesra disapa Cess ini seorang anak disleksia dan hanya selepas usia 6 tahun baru mereka mendapatkan rawatan.

25/11/2010-25/11/2019. Ulang Tahun Qadejah El Zahra yg ke 9 tahun!!!(nama kakak nenek ammy yg bagi @bondarozitaibrahim ) video cess ni waktu umur 4 tahun cess suka nasihat baem!!

“Cess anak disleksia, umur 6 tahun baru dapat tahu lepas pergi test atas nasihat guru sekolah dan cess belajar di Pusat Disleksia Ampang selama 3 bulan.

IKLAN

“Alhamdulillah lepas usaha now cess dan boleh belajar mcm biasa,boleh baca dengan lancar dan sekolah mcm kanak2 biasa..so parents yg ada anak disleksia jgn bimbang ok…just fokus pada dia Insya Allah dia boleh belajar mcm biasa,” jelasnya.

Ulas isteri kepada pengasas produk kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri ini lagi, anak perempuannya ini cukup bijak melayan sewaktu dia hamil.

Dari mengandung, bersalin menjaga….cess anak yg sangat mudah dijaga….menyenangkan pendek kata cuma satu je suara tu nyaring (mama tahu ikut abah kan).

IKLAN

“Satu2 nya anak yg bila first time pergi sekolah x menangis……walaupun lepas hantar mama tinggal…..tapi juga anak yg paling suka layan mama, kalau travel cess la org paling sibuk bawa mama punya vitamin dan susu terutama time pregnant penuh beg dia dgn kita punya susu dan ubat!

“Mama doakan cess jadi anak yg solehah berjaya dunia dan akhirat….mudahan mendengar kata dan menjadi wanita yg hebat di sisi Allah SWT..dalam hidup ni x semua orang suka kita.

IKLAN

Jadi teruskan hidup selagi mana kita tahu apa kita buat tu terbaik utk diri kita,” tulisnya panjang lebar.

25/11/2010-25/11/2019 . Ulang Tahun Qadejah El Zahra yg ke 9 tahun!!!(nama kakak nenek ammy yg bagi @bondarozitaibrahim )video cess ni waktu umur 4 tahun cess suka nasihat baem!! Cess anak disleksia…umur 6 tahun baru dapat tahu lepas pergi test atas nasihat guru sekolah….dan cess belajar di Pusat Disleksia Ampang selama 3 bulan…. . Alhamdulillah lepas usaha now cess dan boleh belajar mcm biasa,boleh baca dengan lancar dan sekolah mcm kanak2 biasa……so parents yg ada anak disleksia jgn bimbang ok…just fokus pada dia Insya Allah dia boleh belajar mcm biasa… . Dari mengandung,bersalin menjaga….cess anak yg sangat mudah dijaga….menyenangkan pendek kata cuma satu je suara tu nyaring….(mama tahu ikut abah kan). . Satu2 nya anak yg bila first time pergi sekolah x menangis……walaupun lepas hantar mama tinggal…..tapi juga anak yg paling suka layan mama,kalau travel cess la org paling sibuk bawa mama punya vitamin dan susu terutama time pregnant penuh beg dia dgn kita punya susu dan ubat!!Mama doakan cess jadi anak yg solehah berjaya dunia dan akhirat….mudahan mendengar kata dan menjadi wanita yg hebat di sisi Allah SWT..dalam hidup ni x semua orang suka kita..jadi teruskan hidup selagi mana kita tahu apa kita buat tu terbaik utk diri kita

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on Nov 24, 2019 at 6:50pm PST

Terdahulu, Aliff dan Shahida telah berkahwin pada Ogos 2007 dan dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Ammaar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham dan Yusoff Al Qardawi serta seorang anak angkat.

Foto : Instagram Shahida

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI