Pelakon, Aliff Muhaimin menzahirkan rasa syukur selepas segala urusan akad nikah bersama isteri, Fatin Alissa pada pagi Sabtu telah pun dipermudahkan.

Menurut Aliff, walaupun sudah memasuki fasa hidup yang baru, dia tetap merasakan perhubungannya bersama isteri seperi baru memasuki fasa berkenalan.

“Bila Saya Hambar, Dia Rasa Kelakar,” – Jatuh Hati Dengan Wajah Cantik Isteri, Aliff Muhaimin Idam Anak Perempuan

“Semasa awal perkenalan kami, saya dapat rasakan yang Alissa ini merupakan orang yang tepat untuk saya. Saya dapat rasa getaran di hati yang membuatkan saya mahu menghalalkan dia.

“Saya bertuah kerana perancangan untuk mendirikan rumah tangga diantara keluarga saya dan Alissa telah dipermudahkan sejak awal.

“Kini saya sudah bersedia untuk bergelar suami. Saya tahu nak jaga diri sendiri pun susah, inikan pula nak jaga anak orang. Namun saya sedia korbankan segalanya demi kebahagiaan isteri.

“Cinta itu hadir daripada Allah. InsyaAllah dia juga akan permudahkan,”- katanya kepada MH.

IKLAN

Aliff berkata sedemikian ketika ditemui media selepas selesai majlis akad nikah yang berlangsung di Ghazi House, Hulu Langat, Selangor pada Sabtu.

“Bila Saya Hambar, Dia Rasa Kelakar,” – Jatuh Hati Dengan Wajah Cantik Isteri, Aliff Muhaimin Idam Anak Perempuan

Jatuh hati pada pandangan yang pertama, juara Hero Remaja 2017 ini merasakan keserasiannya bersama Alissa seakan sudah ditakdirkan oleh yang maha Esa.

“Perkenalan kami bermula di Instagram. Saya akui pada awalnya saya cuba mendekati Alissa kerana jatuh hati pada wajahnya yang sangat cantik dan manis.

“Apa yang membuatkan saya lagi jatuh hati kepadanya apabila kami mula bersembang. Bila kami berbual, dia memang memahami saya. Bila saya buat lawak hambar, dia rasa kelakar.

IKLAN

“Dia juga membuatkan hari saya lebih bersemangat untuk menempuh segala yang mendatang. Saya rasa gembira bila disamping dia. Dia tunjuk rasa cinta dan hargai diri saya,” ujarnya lagi.

“Bila Saya Hambar, Dia Rasa Kelakar,” – Jatuh Hati Dengan Wajah Cantik Isteri, Aliff Muhaimin Idam Anak Perempuan

Walaupun baru berusia 22 tahun dan masih menuntut di Universiti Teknologi Mara (UiTM) kampus Rembau, Alissa tetap meletakkan sepenuh kepercayaan kepada Aliff untuk menjaganya hingga akhir usia.

“Nak kata bersedia 100% untuk bergelar isteri, mungkin tidak. Saya juga masih belajar. Bila kenal dengan Aliff dan dia menunjukkan usaha untuk menghalalkan saya, dia buat saya yakin.

IKLAN

“Saya juga tak kisah pun tentang hubungan diantara Aliff dan peminat. Asalkan dia tidak terlebih melayan. Hubungan sesama peminat itu normal. Saya percaya Aliff sepenuhnya,” katanya.

Ditanya mengenai perancangan zuriat, Aliff memaklumkan dia teringin untuk dikurniakan cahaya mata perempuan.

“Kata orang, kalau terlalu merancang pun tak elok juga. Kami akan berusaha selain turut percaya pada rezeki. Saya memang nak sangat anak perempuan,” jelasnya lagi.

Terdahulu, Aliff telah dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan Azam Abdullah dan disaksikan Penolong Pendaftar Pernikahan, Penceraian dan Rujuk Orang Islam, Kariah Masjid Al-Ehsan, Sungai Serai, Hulu Langat, Ahmad Khaliq Ahmad Rasid.

Pasangan ini juga telah memilih Bali, Indonesia sebagai lokasi bulan madu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI