Isu pelajar meninggal kerana cuba membunuh diri selepas dituduh mencuri oleh gurunya sendiri mendapat perhatian ramai terutamanya golongan netizen.

BACA: 

Dituduh Curi Telefon Bimbit, Pelajar Cuba Gantung Diri Meninggal Dunia

Rata-rata memberi pandangan masing-masing tentang isu ini, malah ada juga yang tidak henti menghukumi salah satu pihak terutamanya guru yang dikatakan bersalah.

IKLAN

Disebabkan isu sebegini, ramai membangkitkan beberapa hal tentang peranan seorang guru, malah ada juga yang mempertikaikan kreadebiliti seorang guru.
Namun terbaru seorang guru bernama Mohd Fadli Salleh, guru sekolah rendah yang telah berkhidmat dan punyai pengalaman selama 13 tahun telah berkongsi pandangannya tentang isu ini.

Kata-katanya sangat mendalam dan punyai mesej tersendiri.

IKLAN

‘Benar Mereka Itu Bodoh Dan Tak Tahu, Tapi Mereka Masih Punya Perasaan’ Pandangan Guru Ini Pasti Buatkan Ramai Terkedu!

Bagaimanapun guru disiplin ini memjelaskan niatnya bukanlah untuk membuka ruang agar golongan guru dikecam. Sebaliknya untuk membuatkan guru-guru lain turut berfikir dan ambil iktibar tentang isu ini.

IKLAN

Malah, dia sempat meminta guru-guru lain untuk muhasabah diri dan perbetulkan segala kekurangan masing-masing dan tanamkan sifat cinta dan kasih sayang terhadap kerjaya ini.

‘Benar Mereka Itu Bodoh Dan Tak Tahu, Tapi Mereka Masih Punya Perasaan’ Pandangan Guru Ini Pasti Buatkan Ramai Terkedu!

SUMBER: Mohd Fadli Salleh 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI