Isu pelajar meninggal kerana cuba membunuh diri selepas dituduh mencuri oleh gurunya sendiri mendapat perhatian ramai terutamanya golongan netizen.

BACA: 

Dituduh Curi Telefon Bimbit, Pelajar Cuba Gantung Diri Meninggal Dunia

Rata-rata memberi pandangan masing-masing tentang isu ini, malah ada juga yang tidak henti menghukumi salah satu pihak terutamanya guru yang dikatakan bersalah.

Disebabkan isu sebegini, ramai membangkitkan beberapa hal tentang peranan seorang guru, malah ada juga yang mempertikaikan kreadebiliti seorang guru.
Namun terbaru seorang guru bernama Mohd Fadli Salleh, guru sekolah rendah yang telah berkhidmat dan punyai pengalaman selama 13 tahun telah berkongsi pandangannya tentang isu ini.

Kata-katanya sangat mendalam dan punyai mesej tersendiri.

Bagaimanapun guru disiplin ini memjelaskan niatnya bukanlah untuk membuka ruang agar golongan guru dikecam. Sebaliknya untuk membuatkan guru-guru lain turut berfikir dan ambil iktibar tentang isu ini.

Malah, dia sempat meminta guru-guru lain untuk muhasabah diri dan perbetulkan segala kekurangan masing-masing dan tanamkan sifat cinta dan kasih sayang terhadap kerjaya ini.

SUMBER: Mohd Fadli Salleh