Nampaknya masalah di antara Elly Mazlein dan bekas suaminya, Azmi Hatta masih belum sampai ke penghujung. Dikatakan kini Azmi telah membuat permohonan untuk mengurangkan pemberian nafkah buat anaknya.

Nafkah yang sepatutnya diberikan kepada puteri sulungnya itu sepatutnya berjumlah RM1500 sebulan namun pengarah drama tersebut telah meminta untuk jumlah wang itu dikurangkan menjadi RM500 sebulan.

Bagi Elly, pengurangan yang diminta oleh Azmi itu tidak masuk akal kerana jumlah wang tersebut tidak cukup untuk menanggung kos penjagaan anaknya, Putri Sara Sefhia ketika ini.

IKLAN

Memetik daripada keratan sebuah portal hiburan, “Bayangkan bayaran untuk suntikan imunisasi anak saja sudah mencecah RM400 sebulan. Ia belum termasuk kos sara hidup lain seperti bil hospital ketika anak sakit, lampin pakai buang, insurans dan sebagainya,” katanya.

Bekas Suami Elly Mazlein Mohon Pengurangan Nafkah Anak Dari RM1500 Ke RM500

Walau bagaimanapun, Elly yang mengetahui permintaan bekas suaminya ini daripada peguamnya tidak terkejut kerana dia sudah menyangka bahawa bekas suaminya akan berbuat sedemikian.

IKLAN

“Sebenarnya, saya sudah tahu permainannya. Sebab itu saya hanya ketawa ketika majlis sulh selesai, hari ini.

 

“Saya juga tidak boleh terima alasannya (Azmi) untuk meminta pengurangan bayaran nafkah anak kami itu kerana tidak mampu,” katanya.

Menurut Elly dia percaya bahawa bekas suaminya itu mampu untuk memberikan nafkah dengan jumlah yang telah diputuskan mahkamah sebelum ini.

Rentetan daripada perkara ini, tiada kata sepakat yang telah dicapai dalam majlis sulh semalam dan kes ini akan dibicaran semula dihadapan hakim pada 8 Ogos nanti.

IKLAN

Semoga permasalahan yang dihadapi oleh Elly serta bekas suaminya dapat menemukan jalan penyelesaian secepat mungkin.

Sumber: Harian Metro

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI