Pelakon terkenal drama ‘Juvana’, Idzham Ismail telah bergelar bapa pada 24 Mei lalu. Isteri tercinta Siti Nur Abilah Shamsudin atau mesra disapa Bella telah selamat melahirkan bayi sulung mereka secara normal di sebuah hospital di Shah Alam.

Bayi Idzham Ismail Di NICU

Menerusi berita gembira yang dikongsi Idzham, dia meluahkan perasaan teruja dengan cahaya mata pertama mereka. Idzham memuat naik gambar bayinya bersama isterinya dengan kapsyen Terima kasih Allah.

Bayi Idzham Ismail Di NICU

Namun baru-baru ini, Idzham juga menerusi laman Instagramnya telah berkongsi kisah mengenai bayi perempuan mereka yang diberi nama Nur Sofea Inara itu yang sehingga kini masih lagi berada di NICU Hospital Shah Alam.

IKLAN

Bayi Idzham Ismail Di NICU

“Ya, masih lagi di NICU.  Insya-ALLAH, akan dibenarkan pulang tidak lama lagi.  Harap-harapnya begitulah sebab setakat ini perkembangan bayi alhamdulillah sangat baik dan positif,” ujar Idzham ketika ditemubual.   

 

Namun, Idzham tidak memberitahu secara terperinci mengenai masalah yang dihadapi bayinya itu. 

IKLAN

“Sakit apa? Ramai yang bertanya tetapi itulah, saya sendiri pun tak pasti lagi.  Nantilah bila dah dapat jawapan yang pasti daripada doktor barulah saya akan maklumkan.  Buat masa ini, baby masih lagi di bawah pemantauan doktor, jadi saya tak berani nak cakap apa-apa.

 

“Cuma apa yang saya  harapkan adalah doa daripada semua supaya anak saya ini segera sembuh,” jelasnya ringkas.

Sejak dilahirkan, Nur Sofea Inara masih di hospital dan sejak itulah juga, mereka suami isteri akan sentiasa berulang alik ke hospital bagi menjenguk anak kesayangan mereka itu. 

Dengan memuat naik gambar tangan anaknya dan isteri dengan kapsyen ‘Pandai dah dia genggam tangan ummi dia tak nak bagi balik ye syg’. Netizen melahirkan perasaan sedih kerana terdapat kesan cucukan di tangan anak kecil itu.

IKLAN

Bayi Idzham Ismail Di NICU

Gambar yang dimuat naik Idzham dihujani komen dan doa daripada followers.

Idzham dan Bella melangsungkan majlis pernikahan mereka di Masjid Shah Alam, pada sebelah pagi diikuti resepsi di One City Subang. Idzham mengambil keputusan berkahwin dengan Siti Nor Abilah, 24, yang berkhidmat sebagai pramugari dan bertugas di Arab Saudi selepas lapan bulan mengenali hati budi masing-masing.

Bayi Idzham Ismail Di NICU