“Banyak Jasa Dan Bantuan Beliau Untuk Menzahirkan Kelainan Buat Anak Didik Saya, Salma,” – Erra Fazira Terkenang Zaman Mentor, Kerjasama Dengan Arwah Lok-U

Pagi tadi dunia hiburan dikejutkan berita sedih atas pemergian pemuzik terkenal, Faizal Uzir atau sinonim disapa Lok U.

Allahyarham kerap kali mengiringi persembahan penyanyi popular tanah air selain sering terlibat dalam program-program hiburan di TV3.

Bagaimanapun, pemergiannya nyata mengejutkan ramai pihak dan secara langsung ia turut memberi kesan kepada para selebriti yang pernah bekerjasama dengan arwah.

Erra Fazira misalnya antara rakan artis yang turut bersedih atas kehilangan seorang lagi permata seni itu.

Pernah terlibat secara langsung dengan arwah ketika sama-sama terbabit dalam program Mentor, primadona filem Melayu alaf baru ini menitipkan dedikasi terakhir buat arwah menerusi Instagram.

IKLAN

“Innalillahiwainnailaihirojiun. Diusia 45 tahun. Allahyarham Faizal aka LokYu meninggalkan kita mengadap yang Maha Esa. Satu kejutan buat industri muzik tanahair memandangkan LokYu insan seni yg aktif dan bz dgn tugasannya.

“Namun itulah kehidupan, sihat ataupun muda bukan jaminan. Khabarnya, Allahyarham pergi akibat sesak nafas setelah pulang dr jogging . Innalillahiwainnailaihirojiun,” tulisnya.

Erra pada masa sama turut mengimbau kenangan sama arwah suatu ketika dahulu.

“LokYu, saya bekerja rapat dgn beliau ketika program Mentor. Byk jasa dan bantuan LokYu kepada saya untuk menzahirkan kelainan buat anak didik saya, @salma_asis.

IKLAN

“LokYu insan yg sangat creative, cinta pada tugasnya, simple, mudah didekati dan ceria dimata saya.. Hanya Allah yg dapat membalas kebaikkannya dan moga Allah tempatkan Allayarham dikalangan hambaNya yang beriman, amin. AlFatihah buat Faizql aka LokYu,” titip Erra lagi.

View this post on Instagram

Innalillahiwainnailaihirojiun.. Diusia 45 tahun.. Allahyarham Faizal aka LokYu meninggalkan kita mengadap yang Maha Esa. Satu kejutan buat industri muzik tanahair memandangkan LokYu insan seni yg aktif dan bz dgn tugasannya.. Nanun itulah kehidupan.., sihat ataupun muda bukan jaminan.. khabarnya, Allahyarham pergi akibat sesak nafas setelah pulang dr jogging . Innalillahiwainnailaihirojiun.. . . LokYu.. saya bekerja rapat dgn beliau ketika program Mentor. Byk jasa dan bantuan LokYu kepada saya untuk menzahirkan kelainan buat anak didik saya, @salma_asis . LokYu insan yg sangat creative, cinta pada tugasnya, simple, mudah didekati dan ceria dimata saya.. Hanya Allah yg dapat membalas kebaikkannya dan moga Allah tempatkan Allayarham dikalangan hambaNya yang beriman.. Aminnn. . . AlFatihah buat Faizql aka LokYu..

A post shared by Erra Fazira (@errafazira) on

Terdahulu memetik Awani, pemuzik itu dikatakan mengalami sesak nafas selepas pulang daripada berjogging kira-kira jam 11 pagi.

Foto: Instagram Erra Fazira