“Baju Kalis Peluru Yang Dipakainya Tidak Mampu Menahan Tembakan Dan…,” – Anak Mati Tertembak AR Badul Terima Ujian Allah

Pelawak dan pelakon veteran, AR Badul memaklumkan dirinya reda dan menerima ujian dariNya selepas anaknya, Allahyarham Mejar Mohd Zahir Armaya dilapor meninggal dunia selepas tertembak ketika melakukan demonstrasi sempena pelancaran Divisyen Kelima Infantri Malaysia dan Briged ke-13 Infantri Malaysia di Kem Lok Kawi, Kota Kinabalu, Sabah.

“Saya reda dan terima ujian Allah ini,” katanya.

Memetik Harian Metro, bintang berusia 70 tahun itu memberitahu dia mengetahui kejadian menimpa anaknya itu sekitar jam 11 pagi, hari ini.

IKLAN

“Apa yang berlaku kepada arwah adalah dia tertembak ketika menjalankan latihan pagi tadi.

“Baju kalis peluru yang dipakainya tidak mampu menahan tembakan itu dan ia sangat menyedihkan,” jelas Badul mengenai insiden yang berlaku terhadap arwah anaknya yang menghembuskan nafas terakhir pada usia 36 tahun.

Badul pada masa sama menambah, dia sedia memahami tugas anggota komando yang berdepan risiko dengan nyawa, bagaimanapun insiden kematian  melibatkan anaknya berlaku ketika dia sedang menjalani latihan.

Badul memiliki enam anak dan Mohd Zahir adalah anak sulung daripada dua beradik hasil perkahwinan dengan isteri ketiganya yang berasal dari Sabah.

IKLAN

Mohd Zahir meninggalkan seorang balu dan seorang anak termasuk dua anak daripada perkahwinan terdahulunya.

Sumber/Foto: Harian Metro, Astro Awani, Carian Google