Pelakon dan ushawan, Zarina Zainuddin menerusi Instagram ada mendedahkan, dia membawa salah seorang anaknya yang menghidap autisme, Azil ke hospital bagi bertemu pakar.

Menerusi status yang dipetik, bintang tersebut membawa anaknya ke sesi temujanji bersama doktor pakar Psychiatries UUM di sebuah pusat perubatan di Subang Jaya.

“Hari ini saya bawak azil untuk jumpa doktor pakar Psychiatries di UUM. Berbual dengan doktor pakar tentang azil dan kejadian baru2 ini. Doktor cakap azil sudah dewasa dose ubatnya perlu ditambah dan diberi sejenih lagi ubat penenang.

“Azil kalau sedang marah takda siapa yang boleh meredakan keadaan ..kecuali azal tapi azal pulak tak boleh tengok azil dalam keadaan begitu dia akan ikut tantrum sekali sebab azal dan azil kembar satu uri jadi pagi pagi azal dah keluar dia kata saya pegi gym ibu ..yea baiklah jalan elok2 apa2 call ibu share location bila dah sampai,” kongsinya.

Meski sedih dengan apa yang berlaku, namin Zarina mengakui dia tidak boleh patah semangat kerana mereka memerlukan kedia orang tua di sisi.

IKLAN

“Saya sedih keadaan ini tapi saya tak boleh patah semangat anak2 saya perlukan ibu dan abahnya ..telan saja apa yang berlaku saya sibukkan diri dengan perniagaan pulut.

“Rindu laa nak shooting azal cakap ibu sudah tak laku lagi berlakun ..hihi..takpe azal rezeki Allah bagi … InsyaAllah ada la nanti.

IKLAN

“Allhamdulillah tadi dah sign satu slot episod
Dan ada lagi telemovie ..sikit2 jadilah. Azil ni bila saya takde dia lagi pandai bawak diri dia tahu mak dia takde.

“Bila saya ada dia paling manja dan akan mengamuk bila tak penuhi permintaannya beli surat khabar sekarang dah 8 surat khabar dia ambik satu tajuk dua naskah balik rumah dia belek2 dulublepas tu dia bahagikan dan masuk dlm plastik buang dlm tong sampah tengahari ngamok lagi..petang ..nak lagi.

IKLAN

“Adam marah ibu manjakan sangat azil..
Biarlah dia takde gsmes atau handphone macam yg lain anggap itu mainan dia,” kongsi Zarina panjang lebar.

View this post on Instagram

Hari ini saya bawak azil untuk jumpa doktor pakar Psychiatries di UUM Berbual dengan doktor pakar tentang azil dan kejadian baru2 ini.. Doktor cakap azil sudah dewasa dose ubatnya perlu ditambah dan diberi sejenih lagi ubat penenang .. Azil kalau sedang marah takda siapa yang boleh meredakan keadaan ..kecuali azal tapi azal pulak tak boleh tengok azil dalam keadaan begitu dia akan ikut tantrum sekali sebab azal dan azil kembar satu uri jadi pagi pagi azal dah keluar dia kata saya pegi gym ibu ..yea baiklah jalan elok2 apa2 call ibu share location bila dah sampai .. Saya sedih keadaan ini tapi saya tak boleh patah semangat anak2 saya perlukan ibu dan abahnya ..telan saja apa yang berlaku saya sibukkan diri dengan perniagaan pulut .. Rindu laa nak shooting azal cakap ibu sudah tak laku lagi berlakun ..hihi..takpe azal rezeki Allah bagi … InsyaAllah ada la nanti Allhamdulillah tadi dah sign satu slot episod Dan ada lagi telemovie ..sikit2 jadilah.. Azil ni bila saya takde dia lagi pandai bawak diri dia tahu mak dia takde ..bila saya ada dia paling manja dan akan mengamuk bila tak penuhi permintaannya beli surat khabar sekarang dah 8 surat khabar dia ambik satu tajuk dua naskah balik rumah dia belek2 dulublepas tu dia bahagikan dan masuk dlm plastik buang dlm tong sampah tengahari ngamok lagi..petang ..nak lagi.. Adam marah ibu manjakan sangat azil.. Biarlah dia takde gsmes atau handphone macam yg lain anggap itu mainan dia ❤

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

Foto: Instagram Zarina