Azhan Rani Cerita Punca Elly ‘Naik’ Wheelchair; “Masa Buat Step Kuda Bersorak, Tiba-Tiba Kaki Dia Meletop, Terduduk Terus.”

Pelakon Azhan Rani berkongsi situasi yang membawa kepada keadaan yang berlaku kepada Elly Mazlein yang terpaksa mengacarakan Gegar Vaganza 9 (GV9) dengan berkerusi roda, Ahad lalu.

Menurut Azhan Rani, lutut bintang berkenaan ‘meletup’ ketika mahu melakukan babak akhir drama Gila Viral yang bakal bersiaran tidak lama lagi.

“Gambar ni sebelum kejadian kaki Kepom (Elly) kesayangan Malaysia ni meletop. Time ni dah lewat malam jugak nak buat scene terakhir ni. Dia macam biasa la energy macam kat GV tu macam tu la jugak kat set ni.

“Tengah shoot scene ni masa dia buat step kuda bersorak tu tiba-tiba kaki dia meletop. Terduduk terus. Lepas bagi rehat, team produksi hembus-hembus sikit, bagi dia makan coklat pastu dia sambung lagi scene tu macam takde apa-apa,” jelasnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani)

IKLAN

Aktor versatil itu berkongsi mengenai hal berkenaan menerusi salah satu entri di Instagram, pada Isnin.

“Semalam kat set ni dah terjingkut-jingkut. Produksi siap panggil team physiotherapist datang buat alignment balik kat kaki Kepom.

“Masa tu dah cakap dah macam mana nanti kat GV. Saja main-main cakap why not nanti pakai je wheelchair kalau susah sangat. Bukan senang nak tengok host live pakai wheelchair kat TV.

“On the way aku balik dari set drama #gilaviral ni dah nampak kat feed dia buat hal atas stage dengan wheelchair dah. Memang la budak ni. Kepom memang fighter, #salute.

#gws @iamellymazlein Kepom. All the best. Safety first. Ingat ni 2022 bukan 2007 lagi,” tulisnya lagi.

IKLAN

Meninjau ke ruangan komen, para peminat turut mendoakan agar Elly yang mesra disapa Kak Lina cepat pulih.

Terdahulu, Elly turut memaklumkan perkara sama menerusi Instagram miliknya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.