Azah Aziz Minta Pelakon Yang ‘Tiada Feel’ Belajar Dengan Pelakon Hebat

Pelakon senior, Azah Aziz menerusi posting terbaru di Instagram ada berkongsi rasa bangganya terhadap drama raya, Pendosa Ingin Ke Syurga yang bersiaran di TV3 baru-baru ini.

Katanya, drama sedemikianlah yang mahu ditontonnya kerana naskhahnya baik, pelakon yang hebat serta logik dan mempunyai pengajaran.

“Best telemovie ni. Siapa dah tengok? Congrats to all actors, cerita macam nilah yg kita nak trngok, skrip n pelakon yg hebat2, logic n ada pengajaran.

 

“To all pelakon2 yg tak daa feel tu belajarlah dari pelakon2 yg hebat ni,” tulisnya yg turut memuji pengarah drama berkenaan, Rashid Sibir.

IKLAN

Kongsinya, sutradara tersebut seorang yang hebat tetapi pada masa sama cukup merendah diri.

“Dia seorang director yg hebat n a humble person got to act with him once upon a time. Siapa belum tengok cerita ni, pergi tengok cepat,”katanya dengan disusuli dengan tanda palang #kitasokongdramamelayu.

Terdahulu, Azah Aziz sedia dikenali sebagai model dan pelakon terkenal era 90-an, yang kemudiannya berhijrah ke luar negara.

IKLAN

Foto: Instagram Azah Aziz