Industri hiburan tanah air dikejutkan dengan pemergian tokoh penyampai berita RTM, Farit Ismeth Emir yang telah meninggal dunia pada pagi Isnin.

Dalam pada itu, chef selebriti Datuk Fazley Yaakob memaklumkan bahawa dia dan isteri, Datin Azrene Soraya Abdul Aziz telah menerima ucapan salam takziah daripada netizen rentetan dari khabar mendukacitakan itu.

Lalu, Fazley tampil memberi penjelasan seterusnya memperbetulkan tanggapan ramai yang sebelum ini mungkin menyangka, isterinya ialah anak kepada Allahyarham.

“Pertama sekali, salam takziah buat keluarga Allahyarham Farid Ismeth Amir.

IKLAN

“Doa kami agar rohnya ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Perlu juga saya perbetulkan tanggapan ramai orang yang turut menyampaikan ucapan takziah buat saya dan isteri saya @azrene_ahmad, kerana menyangkakan bahawa arwah adalah ayah kandung beliau,” jelasnya.

Fazley pada masa sama turut memohon maaf buat keluarga arwah atas entri yang dikongsikan.

“Terlalu banyak ucapan takziah yang hadir di dalam whatsapp kami sekeluarga. Sebetulnya ayah kandung Azrene masih lagi hidup dan sihat, dan namanya ialah Abdul Aziz Nong Chik.

IKLAN

“Yakni, wali yang menikahkan saya dan Azrene 14 tahun yang lalu.

“Saya mohon maaf buat keluarga arwah sekiranya post ini mengganggu emosi kalian semua. Niat saya hanya ini memperbetulkan kekeliruan yang berlaku #Alfatehah buat arwah dan takziah buat keluarganya.

IKLAN

“Buat sahabat saya @officialdjfuzz semoga kekak tabah menghadapi dugaan ini,” tulisnya.

View this post on Instagram

Pertama sekali, salam takziah buat keluarga Allahyarham Farid Ismeth Amir. Doa kami agar rohnya ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Perlu juga saya perbetulkan tanggapan ramai orang yang turut menyampaikan ucapan takziah buat saya dan isteri saya @azrene_ahmad , kerana menyangkakan bahawa arwah adalah ayah kandung beliau. Mereka bukan bersaudara. Terlalu banyak ucapan takziah yang hadir di dalam whatsapp kami sekeluarga. Sebetulnya, ayah kandung Azrene masih lagi hidup dan sihat, dan namanya ialah Abdul Aziz Nong Chik. Yakni, wali yang menikahkan saya dan Azrene 14 tahun yang lalu. Saya mohon maaf buat keluarga arwah sekiranya post ini mengganggu emosi kalian semua. Niat saya hanya ini memperbetulkan kekeliruan yang berlaku #Alfatehah buat arwah dan takziah buat keluarganya. Buat sahabat saya @officialdjfuzz semoga kekal tabah menghadapi dugaan ini.

A post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Foto: Datuk Fazley Yaakob

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI