Pelakon, Saharul Ridzwan dilihat ada mengenang kembali detik hitam saat terlibat dalam satu kemalangan jalan raya pada tahun 2014.

Dalam insiden tersebut, kereta Honda City yang dipandu oleh Saharul difahamkan telah terbalik dan remuk dengan teruk sewaktu dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur selepas selesai penggambaran drama di Linggi, Port Dickson.

Bagaimanapun, Saharul dikhabarkan tidak mengalami sebarang kecederaan dalam kemalangan tersebut.

“Allah Kurniakan Rezeki Sekali Lagi Untuk Saya…,” – Pernah Kemalangan Sampai Kereta Terbalik, Detik Hitam Ajar Saharul Ridzwan Syukuri Nikmat

Jelas Saharul, detik tersebut telah menyebabkan dia tersedar betapa besarnya nikmat kurniaan Allah S.W.T lebih-lebih bila melibatkan soal nyawa.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAHARUL RIDZWAN® (@saharulridzwan)

“11.12.2014. Saja saya upload balik article dan gambar ni dari @beritaharian , sebagai peringatan buat diri sendiri betapa Allah sudah kurniakan rezeki paling besar dalam hidup, sekali lagi untuk saya. NYAWA,” tulisnya.

“Allah Kurniakan Rezeki Sekali Lagi Untuk Saya…,” – Pernah Kemalangan Sampai Kereta Terbalik, Detik Hitam Ajar Saharul Ridzwan Syukuri Nikmat “Allah Kurniakan Rezeki Sekali Lagi Untuk Saya…,” – Pernah Kemalangan Sampai Kereta Terbalik, Detik Hitam Ajar Saharul Ridzwan Syukuri Nikmat

IKLAN

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, Cinta Sekali Lagi itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram pada Isnin.

Tambahnya lagi, sebagai manusia, kita sepatutnya harus sentiasa bersyukur kerana nikmat yang Allah berikan datang dalam pelbagai cara.

IKLAN

“Selalu kita fikir apa yang dikejar tidak pernah cukup. Rupa rupanya, dah banyak perkara yang kita dapat tanpa kita sedar, tanpa kita bersyukur. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah,” katanya lagi.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen turut terkejut mengenai perkhabaran tersebut selain turut berterima kepada Saharul diatas perkongsian tersebut.

“Allah Kurniakan Rezeki Sekali Lagi Untuk Saya…,” – Pernah Kemalangan Sampai Kereta Terbalik, Detik Hitam Ajar Saharul Ridzwan Syukuri Nikmat “Allah Kurniakan Rezeki Sekali Lagi Untuk Saya…,” – Pernah Kemalangan Sampai Kereta Terbalik, Detik Hitam Ajar Saharul Ridzwan Syukuri Nikmat “Allah Kurniakan Rezeki Sekali Lagi Untuk Saya…,” – Pernah Kemalangan Sampai Kereta Terbalik, Detik Hitam Ajar Saharul Ridzwan Syukuri Nikmat

Sumber: Instagram Saharul Ridzwan

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI