Penyanyi dan pelakon, Bella Astillah sedikit tiba di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Jalan Duta sekitar jam 12:40 tengah hari bagi mendengar laporan poses Jawatankuasa Pendamai (JKP) selepas suaminya Aliff Aziz enggan melafazkan cerai pada April lalu.

Difahamkan kelewatan Bella itu disebabkan dia baru tiba di Malaysia dari Jakarta pagi tadi atas urusan kerja.

Bella yang hadir mengenakan jubah berona hijau dan ditemani keluarga berharap prosiding keputusan laporan Jawantakuasa Pendamai (JKP) hari ini berlangsung dengan baik.

“Bella dah lambat, tunggu Bella keluar nanti, doakan yang terbaik. Insya-Allah,” katanya ringkas.

IKLAN

Sementara itu, Aliff pula tiba di mahkamah jam 12.25 tengah hari sambil diringi dua orang pengawal peribadi dan bapanya.

Ketika disapa media, Aliff memaklumkan keadaannya baik-baik sahaja.

IKLAN

Pada prosiding hari, Peguam syarie mewakili iaitu Azmi Mohd. Rais memaklumkan kedua-dua pihak telah mencapai kata sepakat dan mahu menyelesaikan isu ini secara baik.

IKLAN

Sebelum ini, Bella telah memfailkan cerai secara ekspress di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan pada 11 Mac lalu kerana tiada lagi perasaan sayang.

Semasa perbicaraan kedua prosiding cerai pada 4 April lalu, Aliff bagaimanapun enggan menceraikan Bella dengan alasan masih menyayangi isterinya itu.

Untuk rekod, Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016. Mereka pernah bercerai talak satu pada April 2020 namun rujuk semula ketika masih dalam tempoh edah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI