Alif Satar Syukur Dapat Tunai Solat Jumaat Secara Berjemaah Di Masjid, Tambah Kapasiti

Pengacara dan penyanyi, Alif Satar memanjat rasa syukur kerana berpeluang untuk menunaikan solat fardhu jumaat secara berjemaah di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur hari ini.

Difahamkan, pihak kerajaan telah menetapkan syarat untuk tidak membenarkan sebarang aktiviti perhimpunan di masjid atau rumah ibadat dijalankan selepas bilangan kes positif Covid-19 kembali meningkat di seluruh negara.

Selain itu, Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, hanya ahli jawatankuasa masjid atau rumah ibadat dibenarkan hadir di negeri yang dilaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dengan jumlah maksimum lima orang.

“Alhamdulillah.. after so many weeks… finally. wear your mask, bring your own sejadah..

IKLAN

“Doa semoga semuanya beransur pulih, insyaAllah. Terima kasih warga @masjidwilayahpersekutuan membantu jemaah yang hadir agar semua dapat beribadah dalam keadaan selesa, dengan mengikut SOP yang ditetapkan.

“Salam jumaat, al kahfi mode ON! @iktikafalif,” tulisnya.

Alif Satar Syukur Dapat Tunai Solat Jumaat Secara Berjemaah Di Masjid, Tambah Kapasiti

IKLAN

Menerusi di ruangan komen, rata-rata peminat berharap agar penularan wabak Covid-19 ini segara berakhir supaya orang ramai dapat menjalani kehidupan seperti sedia kala.

Alif Satar Syukur Dapat Tunai Solat Jumaat Secara Berjemaah Di Masjid, Tambah Kapasiti Alif Satar Syukur Dapat Tunai Solat Jumaat Secara Berjemaah Di Masjid, Tambah Kapasiti

Foto: Instagram Alif Satar