Pelakon dan pengacara popular, Mira Filzah menyeru kepada semua pihak agar berhati-hati dan tidak terpedaya dengan akaun Facebook palsu yang menyamar sebagai dirinya untuk mempromosikan produk makanan tambahan.

Menurut Mira atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman, dia sememangnya agak risau bila melihatkan ramai yang seakan-akan percaya terhadap taktik penipuan tersebut.

“Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer “Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer

“Ada juga yang percaya suruh PM. Facebook ni janganlah percaya sangat. Banyak betul fake account,” tulisnya.

Perkara tersebut dikongsikan sendiri oleh pelakon filem, Sa Balik Baju itu menerusi beberapa hantaran di ruangan Instagram stories.

Tambah ibu kepada seorang cahaya mata ini lagi, dia juga sebenarnya sudah lama tidak kembali aktif di akaun Facebook miliknya itu.

IKLAN

“Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer “Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer

“Mira ada je Facebook tapi tak aktif pun. So jangan percaya okay. Risau nanti kena tipu ke apa ke.

“Eyy, statement scammer ni, cubit kang,” kongsinya lagi.

Selain Mira, foto suami serta anaknya juga turut digunakan sebagai salah satu taktik tipu helah untuk memperdayakan orang ramai.

IKLAN

“Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer

Malah, akaun tersebut turut memalsukan kisah kehamilan Mira agar posting berkenaan kelihatan lebih nyata.

Katanya lagi, dia juga tidak mahu ada mana-mana pihak yang menjadi mangsa kepada pihak yang tidak bertanggung jawab ini.

IKLAN

Dalam perkembangan lain, Mira kini sedang berehat seketika daripada kerjayanya seninya bagi memberikan sepenuh tumpuan terhadap anaknya yang baru lahir pada tanggal 10 Mei lalu.

“Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer “Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer “Ada Je Facebook Tapi Tak Aktif Pun,” – Foto Anak & Suami Disalah Guna, Mira Filzah Selar ‘Statement’ Scammer

Sekadar informasi, Mira dan suami, Wan Emir Astar telah mendirikan rumah tangga pada 3 Mei 2020.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Mira Filzah