Tergelak besa MH ada terbaca satu cerita yang menjadi viral di media sosial tentang penampakan satu entiti berwajah sungguh menakutkan ketika pihak polis sedang menjalankan serbuan terhadap satu pusat karaoke.

Kejadian berlaku di Probolinggo, Jawa Timur, Indonesia menjadi viral apabila ada pihak mengatakan ternampak satu makhluk asing ‘menumpang’ dalam gambar yang sempat di tangkap.

Viral Habis Penampakan Gambar Hantu Di Pusat Karaoke, Rupa-rupanya…

Isu ini menjadi agak serius sehinggakan ada pihak yang membawa gambar ini dan berjumpa dengan dukun.

Menurut dukun tersebut wajah itu merupakan milik entiti alam ghaib dan hanya ingin menumpang di badan wanita berbaju merah untuk memberitahu tentang kewujudannya.

IKLAN

Menurutnya lagi, kemungkinan besar entiti tersebut merupakan seekor jin islam yang kononnya berjaya menjelma sebagai seekor puntianak!

Di sebabkan itu, ramai yang bimbang dan meminta pihak polis untuk segera melakukan siasatan lanjut tentang hal terbabit.

Namun apa yang melucukan ketakutan orang ramai itu hanya sia-sia apabila penampakan itu sebenarnya bukanlah hantu seperti yang disangkakan. Sebaliknya ia tiada kena mengena langsung dengan entiti atau mahkluk halus.

IKLAN

Melalui laman rasmi polis Probolingi, sebenarnya entiti yang dikatakan itu merupakan salah seorang pekerja di pusat karaoke dan ia terjadi kerana pekerja terbabit telah menutup wajahnya dengan selendang lace berwarna hitam.

Viral Habis Penampakan Gambar Hantu Di Pusat Karaoke, Rupa-rupanya…

IKLAN

Viral Habis Penampakan Gambar Hantu Di Pusat Karaoke, Rupa-rupanya…

MH percaya ia digunakan untuk menutup wajah dan aib sewaktu diserbu.

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI