Gara-gara menyanyikan kembali lagu I Am Me nyanyian asal Datuk Seri Vida (DSV) dalam versinya yang tersendiri menerusi video yang dimuat naik di akaun Instagram dan Twitter miliknya semalam, penyanyi muda berbakat besar Sissy Iman tiba-tiba menarik perhatian ramai.

Video berdurasi 1 minit itu mendapat pujian ramai di mana rata-rata menganggap versi yang dinyanyikan oleh Sissy memberi ‘feel’ yang berbeza dan cukup sedap didengar berbanding versi asalnya.

‘I Am Me’ Versi Sissy Imann Sedap Teruk Dari DSV? ‘I Am Me’ Versi Sissy Imann Sedap Teruk Dari DSV?

Ternyata versi nyanyian Sissy sedikit sebanyak berjaya mengubah persepsi kebanyakan netizen terhadap lagu ini.

Jika sebelum ini lagu I Am Me diparodikan dalam pelbagai versi malah tidak kurang juga yang menjadikannya sebagai bahan komedi, Sissy mengambil pendekatan berbeza apabila menyanyikan lagu ini dengan memberikan suntikan yang agak classy.

Sissy ketika dihubungi MH Online berkata, tindakannya untuk menyanyikan lagu tersebut hanyalah untuk suka-suka dan berlaku tanpa dirancang.

“Lagu itu sangat catchy dan senang masuk dalam kepala walaupun hanya sekali dua dengar. Jadi Sissy saja-saja nyanyi tanpa fikir apapun di awalnya dan kemudian letak di Instagram dan Twitter.

 

“Tak sangka pula video tersebut dapat respons yang begitu positif daripada orang ramai sehingga ia dilihat lebih 20 ribu kali dalam masa yang tidak sampai 24 jam, malah menjadi antara video Sissy yang paling banyak dilihat,” ujarnya jujur.

Sementara itu, DSV turut repost kembali video yang dirakamkan oleh Sissy di akaun instagram miliknya dalam telah dilihat lebih 140 ribu kali.

IKLAN

‘I Am Me’ Versi Sissy Imann Sedap Teruk Dari DSV?

‘I Am Me’ Versi Sissy Imann Sedap Teruk Dari DSV?

 

 

IKLAN

 

 

 

 

IKLAN

 

Impak daripada itu juga, ramai di antara mereka yang belum begitu menyedari kehadiran Sissy dalam industri, mula mencari Instagram Sissy untuk mengenali siapa dirinya.

“Jujurnya Sissy sangat gembira bila tahu ramai yang suka dengan video itu dan dalam masa yang sama berharap agar lagu DSV ini sentiasa boleh buat orang tersenyum.

 

“Biarpun pelbagai persepsi yang diberikan kepada lagu ini, Sissy tidak ada masalah tentang itu malah sering mendengar I Am Me sehingga liriknya terhafal tanpa disedari,” katanya yang mula dikenali menerusi single Mungkin Kamu.

Mengulas tentang perbandingan yang dibuat oleh netizen terhadap versi I Am Me yang dinyanyikannya dengan versi asal, kata Sissy, ia tidak harus diperbesarkan kerana dia percaya DSV mempunyai sebab yang tersendiri untuk membawakan lagu tersebut dengan cara sedemikian.

“Bagi Sissy, DSV mempunyai identitinya yang tersendiri dan sebab itulah lagu itu dinyanyikan dengan cara begitu.

 

“Apa yang penting, lagu nyanyiannya ini telah berjaya menarik perhatian sekaligus menghiburkan ramai orang dan menjadi siulan di mana-mana saja,” kata Sissy.

Lagu ciptaan Edry KRU yang menjadi single pertama jutawan kosmetik Vida Beauty ini mendapat perhatian yang luar biasa daripada masyarakat semenjak dilancarkan dua minggu lalu. Malah video rasmi lagu ini juga telah ditonton lebih 2.5 juta kali sehingga menarik minat pelbagai pihak untuk membuat parodi lagu ini.

Inilah I Am Me versi Sissy Imann yang dikatakan ‘sedap teruk’ dari DSV itu tetapi versi DSV pun disukai ramai juga dengan caranya yang tersendiri.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI