Terbaru penyanyi senior, Nora Ariffin telah memuat naik beberapa keping gambar di akaun Instagram miliknya.

Nora Ariffin atau nama sebenar Wan Nora Afiza Ariffin telah berkongsi gambar ketika dia bersama ibu, arwah suami dan anak-anaknya.

Di samping itu, penyanyi yang sinonim menerusi lagu Dipersimpangan Dilema itu berkongsi sebuah cerita yang penuh dengan pengajaran dan nasihat di ruangan kapsyen gambar tersebut.

“SEORANG SUAMI MENGAJAK ISTERINYA MAKAN SEPERTI BIASA. “JOM SAYANG KITA PERGI MAKAN KAT SATU TEMPAT TU, SEDAP SANGAT MAKANANNYA DAN TEMPAT YANG SANGAT ISTIMEWA PULA.” ISTERINYA PADA MULANYA DIAM DAN TIBA-TIBA BERKATA: “SAYA SEBENARNYA LEBIH RELA ABANG AJAK SEORANG WANITA LAIN UNTUK MAKAN ISTIMEWA DENGAN ABANG..”” SUAMINYA TERKEJUT DAN BERTANYA SIAPA WANITA TERSEBUT.”

“ISTERINYA MENJAWAB, “AJAKLAH MAK ABANG.” “ABANG DAH TERLALU LAMA TAK MELUANGKAN MASA BERBUAL DAN MAKAN DENGAN MAK ABANG.” “SAYA SUDAH SELALU ABANG LAYAN SETIAP HARI TAK PERNAH TERLUPA..ABANG PERGILAH LAYAN MAK ABANG PULA.” SUAMINYA TERKEJUT BERCAMPUR SEDIH DAN AMAT TERHARU. DIA TELEFON IBUNYA DAN MENGAJAK IBUNYA.

IBUNYA TERKEJUT TAPI SANGAT GEMBIRA.”

“IBUNYA INGINKAN KEPASTIAN APAKAH BENAR HANYA MEREKA BERDUA SAHAJA.. SI ANAK MENGIAKAN.DIA PUN MEMBAWA IBUNYA MAKAN BERSAMA-SAMA DI TEMPAT ROMANTIK DAN ISTIMEWA ITU.”

IKLAN

“MEREKA BERBUAL PANJANG. IBUNYA TERSENYUM PUAS DAN SANGAT GEMBIRA DAPAT MAKAN SERTA BERCAKAP-CAKAP PANJANG DENGAN ANAKNYA.. SI ANAK BERTANYA PADA IBUNYA. “OK KE MAK?” “MAK SERONOK KE?” JAWABNYA IBUNYA, “YA ANAKKU.” “SUSAH-SUSAH BAWA MAK KE SINI. ” “SERONOK DAPAT BERCAKAP-CAKAP DENGAN KAMU.” “NANTI SAYA BAWA MAK LAGI YA?” JAWAB IBUNYA, “NANTI MAK PULA YANG AKAN BELANJA DAN AJAK KAMU KE SINI.. SETELAH ITU MEREKAPUN PULANG.”

“SI ANAK TERLALU SIBUK DENGAN KERJAYANYA.SIBUK DENGAN ISTERI DAN ANAK-ANAK SETIAP HARI.. TIDAK SEMPAT LUANGKAN MASA UNTUK MENELEFON IBUNYA YANG KESEORANGAN.

JUMPA JARANG-JARANG SEKALI.SATU HARI DALAM KESIBUKAN DIA TERKEJUT MENDENGAR IBUNYA SAKIT.”

“DIA KELAM KABUT MENINGGALKAN KERJA KERANA DIA MASIH SAYANG IBUNYA.

IKLAN

APABILA SAMPAI DI HOSPITAL IBUNYA TELAH MENINGGAL DUNIA.DIA SANGAT SEDIH DAN MENYESAL KERANA MENGABAIKAN IBUNYA.TIDAK BERAPA LAMA KEMUDIAN, DIA MENDAPAT KAD DARI TEMPAT MAKAN ISTIMEWA ITU.”

“TEMPAT MAKAN UNTUK DIA DAN ISTERINYA SUDAH DIBAYAR… MEREKAPUN MAKAN.

MASA MAKAN DIA DAPAT SEKEPING NOTA DARIPADA ORANG YANG MENEMPAH TEMPAT ITU.RUPA-RUPANYA TEMPAHAN DIBUAT OLEH ARWAH IBUNYA. KATA IBUNYA, “TERIMA KASIH GEMBIRAKAN MAK, WALAUPUN HANYA SEKALI LUANGKAN MASA KAT MAK”. ” MAK NAK BALAS DAN TUNAIKAN JANJI MAK.MAK D”tulisnya.

IKLAN
View this post on Instagram

. SEORANG SUAMI MENGAJAK ISTERINYA MAKAN SEPERTI BIASA. "JOM SAYANG KITA PERGI MAKAN KAT SATU TEMPAT TU, SEDAP SANGAT MAKANANNYA DAN TEMPAT YANG SANGAT ISTIMEWA PULA." ISTERINYA PADA MULANYA DIAM DAN TIBA-TIBA BERKATA: "SAYA SEBENARNYA LEBIH RELA ABANG AJAK SEORANG WANITA LAIN UNTUK MAKAN ISTIMEWA DENGAN ABANG.."" SUAMINYA TERKEJUT DAN BERTANYA SIAPA WANITA TERSEBUT. ISTERINYA MENJAWAB, "AJAKLAH MAK ABANG." "ABANG DAH TERLALU LAMA TAK MELUANGKAN MASA BERBUAL DAN MAKAN DENGAN MAK ABANG." "SAYA SUDAH SELALU ABANG LAYAN SETIAP HARI TAK PERNAH TERLUPA.. ABANG PERGILAH LAYAN MAK ABANG PULA." SUAMINYA TERKEJUT BERCAMPUR SEDIH DAN AMAT TERHARU. DIA TELEFON IBUNYA DAN MENGAJAK IBUNYA. IBUNYA TERKEJUT TAPI SANGAT GEMBIRA. IBUNYA INGINKAN KEPASTIAN APAKAH BENAR HANYA MEREKA BERDUA SAHAJA.. SI ANAK MENGIAKAN. DIA PUN MEMBAWA IBUNYA MAKAN BERSAMA-SAMA DI TEMPAT ROMANTIK DAN ISTIMEWA ITU. MEREKA BERBUAL PANJANG. IBUNYA TERSENYUM PUAS DAN SANGAT GEMBIRA DAPAT MAKAN SERTA BERCAKAP-CAKAP PANJANG DENGAN ANAKNYA.. SI ANAK BERTANYA PADA IBUNYA. "OK KE MAK?" "MAK SERONOK KE?" JAWABNYA IBUNYA, "YA ANAKKU." "SUSAH-SUSAH BAWA MAK KE SINI. " "SERONOK DAPAT BERCAKAP-CAKAP DENGAN KAMU." "NANTI SAYA BAWA MAK LAGI YA?” JAWAB IBUNYA, "NANTI MAK PULA YANG AKAN BELANJA DAN AJAK KAMU KE SINI.. SETELAH ITU MEREKAPUN PULANG. SI ANAK TERLALU SIBUK DENGAN KERJAYANYA. SIBUK DENGAN ISTERI DAN ANAK-ANAK SETIAP HARI.. TIDAK SEMPAT LUANGKAN MASA UNTUK MENELEFON IBUNYA YANG KESEORANGAN. JUMPA JARANG-JARANG SEKALI. SATU HARI DALAM KESIBUKAN DIA TERKEJUT MENDENGAR IBUNYA SAKIT. DIA KELAM KABUT MENINGGALKAN KERJA KERANA DIA MASIH SAYANG IBUNYA. APABILA SAMPAI DI HOSPITAL IBUNYA TELAH MENINGGAL DUNIA. DIA SANGAT SEDIH DAN MENYESAL KERANA MENGABAIKAN IBUNYA. TIDAK BERAPA LAMA KEMUDIAN, DIA MENDAPAT KAD DARI TEMPAT MAKAN ISTIMEWA ITU. TEMPAT MAKAN UNTUK DIA DAN ISTERINYA SUDAH DIBAYAR… MEREKAPUN MAKAN. MASA MAKAN DIA DAPAT SEKEPING NOTA DARIPADA ORANG YANG MENEMPAH TEMPAT ITU. RUPA-RUPANYA TEMPAHAN DIBUAT OLEH ARWAH IBUNYA. KATA IBUNYA, "TERIMA KASIH GEMBIRAKAN MAK, WALAUPUN HANYA SEKALI LUANGKAN MASA KAT MAK". " MAK NAK BALAS DAN TUNAIKAN JANJI MAK. MAK D

A post shared by NORA ARIFFIN (@itsnoraariffin) on

Lantas, perkongsian penyanyi yang berusia 45 tahun ini telah mendapat perhatian daripada peminatnya.

Rata-rata peminat berasa sedih apabila membaca nukilan Nora itu.

“Terima Kasih Gembirakan Mak, Walaupun Hanya Sekali,”- Nukilan Nora Ariffin, Jentik Hati Netizen

Diharapkan perkongsian Nora ini dapat dijadikan iktibar dan pengajaran kepada semua.

Foto : Instagram Nora Ariffin