Tali Pusat Terbelit Dua Kali, Ubat Bius Lambat ‘Kick’, Antara Pengalaman Mendebarkan Isteri Hafizul Kamal Bersalin Anak Kedua

Isteri kepada pelakon dan pengacara Hafizul Kamal iaitu Nurul Fariza Ibrahim akui pengalaman bersalin anak kedua agak mendebarkan.

Fariza atau mesra disapa Mieja berkongsi pengalamannya saat melahirkan cahaya mata kedua yang diberi nama Sara Erina.

 

“Second time c-section. Extra menggigil masuk OT compared to the previous one. Masa nak cucuk bius lagi lah gigil hahaha rasa sejuk sangat! Ubat bius kali ni pun lambat kick 😂 masa Raisya dulu after 2 mins dh tak rasa apa dah.

“Admit hospital pukul 6am, 10th december. Operation on 8am. Before that nurse ckp delay sebab ada nk operate orang lain dulu pastu kita cam okay chill la sbb delay kan tup tup nurse masuk bilik cakap dh boleh get ready utk masuk OT. Cuak dia lain macammmmm sbb tadi otak dah set delay,” kongsinya. 

Malah, Mieja turut berdepan dengan situasi yang mencemaskan apabila tali pusat anaknya terbelit sebanyak dua kali ketika pembedahan dijalankan.

IKLAN

“8.34 am selamat lahirkan baby alhamdulillah walaupun masa nak keluarkan baby, tali pusat dia pulak terbelit dua kali. Kita yang dengar ni lagi lah berdebarrrrrr but alhamdulillah semua selamat,”kongsinya lagi. 

Dalam pada itu, Mieja turut meluahkan rasa syukur apabila proses bersalin berjalan lancar.

“Thank you for all your wishes! Syukur recovery kali ni pun cepat macam masa Raisya dulu. Makan telur rebus haha after a week dah rasa sihat banyak. Nak bangun pun tak sakit macam day 1-5. Harini dah boleh teman Raisya makan. Seminggu jugak dia refuse to eat proper food! Harini mummy order pasta bolognese, berselera dia makan yayyy

“Btw haritu bercita-cita nak cantik cam Wawa masa bersalin. Harapan jelah sebab tak fikir dah pasal makeup hahahaha. Oh ya, pantang day 8 & long long long way to go Mieja,” akhirinya.

View this post on Instagram

Second time c-section. Extra menggigil masuk OT compared to the previous one. Masa nak cucuk bius lagi lah gigil hahaha rasa sejuk sangat! Ubat bius kali ni pun lambat kick 😂 masa Raisya dulu after 2 mins dh tak rasa apa dah. . Admit hospital pukul 6am, 10th december. Operation on 8am. Before that nurse ckp delay sebab ada nk operate orang lain dulu pastu kita cam okay chill la sbb delay kan tup tup nurse masuk bilik cakap dh boleh get ready utk masuk OT. Cuak dia lain macammmmm sbb tadi otak dah set delay 🤣 . 8.34am selamat lahirkan baby alhamdulillah walaupun masa nak keluarkan baby, tali pusat dia pulak terbelit dua kali. Kita yang dengar ni lagi lah berdebarrrrrr but alhamdulillah semua selamat 🥰 . Thank you for all your wishes! Syukur recovery kali ni pun cepat macam masa Raisya dulu. Makan telur rebus haha after a week dah rasa sihat banyak. Nak bangun pun tak sakit macam day 1-5. Harini dah boleh teman Raisya makan. Seminggu jugak dia refuse to eat proper food! Harini mummy order pasta bolognese, berselera dia makan yayyy . Btw haritu bercita-cita nak cantik cam Wawa masa bersalin. Harapan jelah sebab tak fikir dah pasal makeup hahahaha. Oh ya, pantang day 8 & long long long way to go Mieja 🤣

A post shared by NURUL FARIZA IBRAHIM (@mieja_ibrahim) on

Terdahulu, Mieja dan Hafizul yang merupakan pelakon filem Paskal telah mendirikan rumah tangga pada 13 Februari 2016.

IKLAN

Pasangan ini kemudiannya dikurniakan seorang anak, Raisya Amanda, 2 tahun dan Sara Erina yang dilahirkan pada 10 Disember lalu.

View this post on Instagram

Since #Sunwaycation is having the 11.11 sales TODAY, dapat stay kat The Villas, Sunway Resort Hotel & Spa dengan daddy pun syok ni. Rindu nak travel & holiday eventhough I’m now 34 weeks pregnant 😝#BigLittleBreak before bersalin orang kata hehe plus villa diaorang pun ada private pool jugak. Dapatla kita rehat sepenuhnya. . Fyi, 9 hotel di bawah Sunway Hotels & Resorts dalam Malaysia, Hanoi & Phnom Penh are having this sales. The promotion is 98% off for the 1st night & 2nd night is on Best Available Rate. Korang mesti book min 3D2N tau sebab hotels dia memang sangat cantik dan korang akan nak stay lama-lama! Jom! . Untuk lebih maklumat, jom klik https://m.sunwayhotels.com/Offers/Sunwaycation-1111 sekarang sebab sales Sunway-cation 11.11 hanya untuk hari ni (24 jam) sahaja!

A post shared by NURUL FARIZA IBRAHIM (@mieja_ibrahim) on

Foto : Instagram Mieja Ibrahim, Hafizul Kamal